Αν έχεις κι εσύ ένα νεσεσέρ γεμάτο σκιές ματιών σε όλες τις αποχρώσεις, πολλές από τις οποίες δεν χρησιμοποιείς καν, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθείς να τις κρατάς, μην σκας για τα πεταμένα σου λεφτά!

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις με ποιους τρόπους μπορείς να τις αξιοποιήσεις τέλεια.

Μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις έξυπνα αυτές τις «παρατημένες» σκιές ματιών σαν:

– Βερνίκι νυχιών: Μήπως έχεις μια ανοιχτή μπλε ή γυαλιστερή μαύρη σκιά την οποία δεν χρησιμοποιείς γιατί φοβάσαι μήπως μοιάζεις με pop-star βγαλμένη από τα ΄80s; Δοκίμασε να τη συνδυάσεις μ΄ένα διαφανές μανό για ένα μοναδικό μανικιούρ!

Βάλε λίγο από αυτό το μανό σ΄ένα μπολ και σιγά-σιγά ανακάτεψε μέσα σ΄αυτό τη σκιά της επιλογής σου. Καλό θα ήταν να θρυμματίσεις τη σκιά προτού τη χρησιμοποιήσεις ώστε να μη δημιουργηθούν κομματάκια.

– Highlighter: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αγοράσεις τη στιγμή που οποιαδήποτε σκιά υπόλευκου ή ανοιχτού μπεζ χρώματος μπορεί να δημιουργήσει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.

Ένα έξυπνο τρικ είναι να βάλεις ταμποναριστά λίγη σκιά στη μέσα γωνία των ματιών σου ή κάτω από το τελείωμα των φρυδιών σου ή ακόμα και πάνω στα ζυγωματικά σου και θα δεις το πρόσωπό σου να φωτίζεται.

Αν η σκιά σου είναι γυαλιστερή, δώσε προσοχή στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις.

– Γέμισμα στα φρύδια: Δεν μπορείς να βρεις το τέλειο μολύβι για τα φρύδια σου; Κανένα πρόβλημα! Μια ματ καφέ σκιά που θα απλώσεις με το πινελάκι των φρυδιών για να γεμίσεις τα κενά τους είναι ιδανική για να δώσει την απαραίτητη έμφαση στο βλέμμα σου.

Αν τα μαλλιά σου είναι ανοιχτόχρωμα, διάλεξε ένα ανοιχτό καφέ, ενώ αν είσαι πιο μελαχρινή δοκίμασε έναν πιο σκούρο τόνο στο ίδιο χρώμα.

Πρόσεχε μόνο να την απλώσεις με σύντομες και κοφτές κινήσεις για να αποφύγεις έντονες διαφορές και ένα υπερβολικό αποτέλεσμα.

– Περίγραμμα προσώπου: Για τονίσεις τα ζυγωματικά σου δίνοντας την ψευδαίσθηση του «βαθουλώματος» ακριβώς κάτω από τα μήλα του προσώπου σου, ή να δημιουργήσεις «γωνίες» στο στρογγυλό πρόσωπό σου, δοκίμασε να απλώσεις με το πινέλο του ρουζ μια μπεζ σκιά, περίπου δυο τόνους πιο σκούρα από το χρώμα του δέρματός σου.

Σιγουρέψου όμως ότι την άπλωσες πολύ καλά στα τελειώματα γιατί σίγουρα δεν θέλεις να φαίνεται σαν λεκές στο μάγουλό σου.

– Περίγραμμα ματιών: Αντί για μολύβι ή άιλαϊνερ μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις σκουρόχρωμες σκιές σου απλώνοντας τις μ΄ ένα λεπτό και νωπό πινέλο για ένα αποτέλεσμα που θα διαρκέσει όλη μέρα.

Έτσι θα εξασφαλίσεις μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων χωρίς να χαλάσεις ευρώ!

– Κραγιόν: Αν έχεις κόκκινες, φούξια, μπορντό ή πορτοκαλί αποχρώσεις σκιών που αγόρασες από παρόρμηση αλλά φοβάσαι λίγο να τις χρησιμοποιήσεις στα μάτια σου, γιατί δεν βγαίνουν εύκολα ή απλά γιατί σου φαίνεται μια αρκετά τολμηρή επιλογή, δοκίμασε να τις βάλεις πάνω από το αγαπημένο σου κραγιόν για ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα και περισσότερη σταθερότητα στο χρώμα.

womenonly.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook