Με μεγάλη επιτυχία, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κρητών Σύρου, συνεστίαση, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο VARI BEACH HOTEL.

Πλήθος μελών του Συλλόγου, αλλά και φίλων της Κρήτης κατέκλυσαν τους χώρους του ξενοδοχείου, προκειμένου να διασκεδάσουν, να γευτούν τους κρητικούς παραδοσιακούς μεζέδες και να νιώσουν τη κρητική αγάπη, φιλοξενία και ζεστασιά.

Στην αρχή της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. ΚΟΥΡΤΑΚΗ – ΚΕΡΑΜΙΩΤΗ Αλέκα, καλωσόρισε τον κόσμο με κρητικές μαντινάδες και μίλησε για τις δραστηριότητες –πρόσφατες και μελλοντικές-του Συλλόγου.

Στη συνέχεια και έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ακολούθησε βράβευση του ΓΙΑΝΝΕΔΑΚΗ Μανώλη, Ταμία του Συλλόγου, αλλά και δασκάλου των χορευτικών τμημάτων του, για την πολύτιμη και ανεκτίμητη προσφορά του στο Σύλλογο, δωρίζοντάς του την εικόνα του Αγίου Μανουήλ.

Η ρακή και το κρασί που έρρεαν άφθονα, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή βραστή γίδα και πιλάφι, που επιμελήθηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Τζιράκης Μάκης, εκτόξευσαν το κέφι και τη διάθεση στα ύψη. Τους παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, άνοιξε πρώτο, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, που με τη συνοδεία του Γιεραπετρίτη λυράρη, Νεοφώτιστου Αντώνη και του λαουτιέρη Νικηφόρου Χριστοφόρου, χόρεψε κρητικούς παραδοσιακούς χορούς, σε διάφορα σχήματα, με την καθοδήγηση του δασκάλου και πρωτοχορευτή.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος βράβευσε δύο παιδιά μελών του Συλλόγου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της Χώρας, αποδίδοντάς τους τιμητικό έπαινο και χρηματικό ποσό.

Ευχάριστη έκπληξη της εκδήλωσης, ήταν ο Γιώργος Κουμούλας, μαθητής κρητικής λύρας, ο οποίος παρουσίασε τα πρώτα του βήματα, παίζοντας ένα συρτό και σκορπίζοντας ενθουσιασμό και συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Πραγματοποιήθηκε επίσης λαχειοφόρος αγορά με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου με πολλά και πλούσια δώρα. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, μέλη και φίλοι της Κρήτης, απόλαυσαν όμορφους και λεβέντικους χορούς , σιγοτραγούδησαν κρητικούς παραδοσιακούς σκοπούς και αρκετοί από αυτούς δοκίμασαν τις χορευτικές τους ικανότητες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Σύρου που ιδρύθηκε το 1860, ανανέωσε, για κάποια άλλη μελλοντική εκδήλωση, το ραντεβού του με τα μέλη του και τους φίλους της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook