Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτές θέσεις στην ιεραρχία.

Για την ακρίβεια, συνελήφθησαν το μεσημέρι της 28-2-2013, έξι αλλοδαποί τέσσερις υπήκοοι Ιράκ, ένας υπήκοος Συρίας, ένας υπήκοος Παλαιστίνης και ένας ‘Ελληνας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 38, 52, 26, 33, 35, 36 και 40 ετών αντίστοιχα. Συνελήφθησαν επίσης είκοσι εννέα αλλοδαποί μετανάστες, επτά υπήκοοι Συρίας, έξι Πακιστάν, έξι Μπαγκλαντές, πέντε Παλαιστίνης, δύο Αιγύπτου και από ένας από Ιράκ, Μυανμάρ, Σρι Λάνκα. Αναζητούνται άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, ένας 37χρονος Έλληνας και ένας αλλοδαπός.

Ειδικότερα, μετά από συστηματική και πολυήμερη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής συνέλαβαν, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στην Ελευσίνα, επ’ αυτοφώρω τα επτά μέλη της οργάνωσης, την ώρα που μετέφεραν στοιβαγμένους σε Ι.Χ. φορτηγό τους είκοσι εννέα αλλοδαπούς, τους οποίους επιχειρούσαν να προωθήσουν στην Ιταλία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, είχε ηγετικό ρόλο και οργάνωνε τη δράση των υπόλοιπων μελών, τα οποία ήταν υπεύθυνα για τη συγκέντρωση, την παροχή καταλύματος και μεταφορά των μεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως την Ιταλία, έναντι χρηματικού ποσού, ύψους 2.000-4.000 ευρώ.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα Δ.Χ. φορτηγό.
• Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
• Έντεκα κινητά τηλέφωνα.
• Το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ.
• Ποσότητα κάνναβης βάρους 7,7 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

\"\"\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook