Τον ΟΑΔΥΚ επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης ενώ στη συνέχεια ο υφυπουργός και Χανιώτης Βουλευτής, μετέβη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στο Ηράκλειο, όπου το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση παρουσία εκπροσώπων του ΟΑΝΑΚ και της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, με επίκεντρο τον νέο αναπτυξιακό φορέα της Κρήτης.

\”H δημιουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης είναι ένα βήμα στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα και τον φορέων του δημοσίου.Παράλληλα αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την δημιουργία απαραίτητων αναπτυξιακών δομών στη Κρήτη\” τόνισε ο κ. Βολουδάκης σημειώνοντας ότι ο νέος οργανισμός θα επιτελεί τις εργασίες που ως τώρα επιτελούσαν ο ΟΑΔΥΚ, Ο ΟΑΝΑΚ και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης που ασχολούνται με τον ΒΟΑΚ και το Φράγμα Αποσελέμη.

Ο κ. Βολουδάκης ο οποίος, πραγματοποιεί διαρκείς συναντήσεις στο πλαίσιο της ανάπτυξης του διαλόγου για το νομοσχέδιο δήλωσε στο Flashnews.gr ότι

\”έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει βάση στον προβληματισμό ότι ο οργανισμός αυτός ενδεχομένως να έπαιρνε τις αρμοδιότητες των Δήμων ή της Περιφέρειας και αυτό στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που γίνονται θα γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο. Πιστεύω ότι αυτό έγινε κατανοητό και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα είχα συνάντηση με αρκετούς δημάρχους στα Χανιά ενώ και η προηγούμενη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Ηρακλείου πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα έγινε προς την ίδια κατεύθυνση\”.

Από τη Δευτέρα ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου με ακρόαση των φορέων και ο κ. Βολουδάκης σημείωσε ότι \”υπάρχει συναίνεση από τον ΟΑΔΥΚ, ΟΑΝΑΚ και την ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ ενώ έχουν γίνει βήματα που καλύπτουν μεγάλο μέρος του προβληματισμού που ενδεχομένως υπάρχει στους Δήμους και την Περιφέρεια\”.

\”Η δημιουργία του Οργανισμού αυτού αποτελεί μια πραγματική ευκαιρία για την ανάπτυξη της Κρήτης την οποία δεν πρέπει να χάσουμε και πάνω στην οποία θα χρειαστεί και θα πρέπει να χτίσουμε στο μέλλον\” κατέληξε ο Υφυπουργός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook