Για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης, κατηγορούνται δύο γυναίκες, υπάλληλοι της Περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, οι δύο γυναίκες ζήτησαν και πήραν 1.000 ευρώ από 43χρονο υπάλληλο της ίδιας υπηρεσίας, προκειμένου να του ρυθμίσουν την μείωση του μισθού του, από τον οποίο, στη μισθοδοσία του Μαρτίου είχαν κρατηθεί 739,67 ευρώ, ενώ για οφειλή του στην εφορία, κρατούνταν από τη μισθοδοσία του, το χρηματικό ποσό των 87,35 ευρώ.

Για την παρακράτηση αυτή ο 43χρονος είχε κάνει έγγραφες και προφορικές αιτήσεις, αλλά οι δύο γυναίκες τον απείλησαν πως θα προέβαιναν, κατά την κρίση τους, όποια στιγμή το αποφάσιζαν, σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών του, αυξάνοντας το ύψος του παρακρατούμενου ποσού, αν δεν υπέκυπτε στις απαιτήσεις τους.

Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και προχώρησε και προσημείωσε τα χρήματα, τα οποία, σύμφωνα με την καταγγελία του 43χρονου, έπρεπε να καταβληθούν έως την Παρασκευή.

Το πρωί της Παρασκευής, η 39χρονη, αφού παρέλαβε τα προσημειωμένα χρήματα από τον υπάλληλο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Από την έρευνα εντοπίστηκε, επιμελώς κρυμμένο σε καλάθι απορριμμάτων δίπλα στο γραφείο της, το μισό χρηματικό ποσό, ενώ το υπόλοιπο βρέθηκε εντός του προσημειωμένου φακέλου, πάνω στο γραφείο της. Η 37χρονη απουσίαζε από την υπηρεσία της και συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής, στο σπίτι της.

Κατά την απολογία τους, οι δυο υπάλληλοι υπέβαλλαν εγκλήσεις, για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν χθες (01-02-2013) δύο γυναίκες υπάλληλοι της Περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, 39 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης, από κοινού.

Είχε προηγηθεί καταγγελία 43χρονου υπαλλήλου της ίδιας Υπηρεσίας, ότι ενώ για οφειλή του στην Εφορία, κρατούταν από τη μισθοδοσία του, το χρηματικό ποσό των 87,35 €, στη μισθοδοσία του Μαρτίου παρακρατήθηκε πολλαπλάσιο ποσό (739,67€), έπειτα από ενέργειες των δυο υπαλλήλων, κατά παράβαση της νομοθεσίας, που ρυθμίζει το προβλεπόμενο ποσοστό παρακράτησης.

Στις έγγραφες και προφορικές αιτήσεις του 43χρονου υπαλλήλου, για προσαρμογή του ποσού στα προβλεπόμενα, η 39χρονη, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά και τη θέση της, απαιτούσε εκβιαστικά, εξ ονόματος και της 37χρονης υπαλλήλου, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να ρυθμίσουν, από κοινού, το ύψος του παρακρατούμενου ποσού.

Επιπροσθέτως, οι δυο υπάλληλοι, απείλησαν τον 43χρονο πως θα προέβαιναν, κατά την κρίση τους, όποια στιγμή το αποφάσιζαν, σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών του, αυξάνοντας το ύψος του παρακρατούμενου ποσού.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και προχώρησε στην προσημείωση των χρημάτων, τα οποία έπρεπε να καταβληθούν έως τη χθεσινή ημερομηνία (01-03-2013), σύμφωνα με την καταγγελία.

Χθες το πρωί, η 39χρονη, αφού παρέλαβε τα προσημειωμένα χρήματα από τον υπάλληλο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Από την έρευνα εντοπίστηκε, επιμελώς κρυμμένο σε κάδο απορριμμάτων δίπλα στο γραφείο της, το μισό χρηματικό ποσό, ενώ το υπόλοιπο βρέθηκε εντός του προσημειωμένου φακέλου, πάνω στο γραφείο της.

Η δεύτερη υπάλληλος (37χρονη) απουσίαζε από την Υπηρεσία της και συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Αττικής, όπου διαμένει.
Κατά την απολογία τους, οι δυο υπάλληλοι υπέβαλλαν εγκλήσεις, για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.