Την αισιοδοξία του για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες εκφράζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, λέγοντας πως «για πρώτη φορά η χώρα έφτιαξε σχέδιο».

«Είμαι αισιόδοξος. Για πρώτη φορά η χώρα έφτιαξε σχέδιο» λέει στη Realnews ο υπουργός. Ανέφερε δε πως «η νορβηγική εταιρεία αύξησε το συμφωνηθέν πρόγραμμα ερευνών κατά 46%, και αυτό κάτι λέει».

Ο υπουργός ανέφερε ότι «το φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί η ανάλυση και η ερμηνεία, οπότε θα κορυφωθεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον, και το 2014 θα πρέπει να έχουν ορισθεί τα οικόπεδα για να μπουν τα τρυπάνια».

Ο αντιπρόεδρος της Νορβηγικής εταιρείας PGS που έκανε τις έρευνες, Σβιρ Στράντενες είπε πως «στα υποστρώματα του θαλάσσιου πυθμένα νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο υπάρχουν υδρογονάνθρακες..

 Το κέλυφος που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα του πυθμένα εκτιμάται ότι είναι πολύ κοντά στη γεωλογική κατάσταση που κρύβει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο».

«Συνήθως αυτές οι διατάξεις των στρωμάτων του υπεδάφους είναι πιο σκληρές και εγκλωβίζουν στο εσωτερικό τους, σαν κάλυμμά τους, τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στα χαμηλότερα στρώματα» ανέφερε ο Στράντενες.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ