Οκτώ υπηρεσίες του Δημοσίου θα αποκτήσουν και απογευματινή βάρδια, ενώ θα ισχύει το οκτάωρο στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα.

Δημόσιες υπηρεσίες που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πολιτών θα λειτουργούν από τον Οκτώβριο δύο απογεύματα την εβδομάδα, πιθανότατα Δευτέρα και Τετάρτη μέχρι τις 20.00.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι υπάλληλοι που θα απασχολούνται στις υπηρεσίες που θα έχουν απογευματινή λειτουργία (από τις 12.30 έως τις 20.00) να έχουν μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα την Παρασκευή.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να δοθεί ως κίνητρο συμμετοχής των υπαλλήλων στις απογευματινές υπηρεσίες το μειωμένο ωράριο 6,5 ωρών στα πρότυπα των ΚΕΠ που λειτουργούν απογεύματα και διαθέτουν δύο βάρδιες (8.00-14.00 και 14.00-20.00).

Επίσης, κίνητρο ενδεχομένως να αποτελέσει ένα ποσό που θα αποδίδεται ως πριμ παραγωγικότητας. Η απογευματινή λειτουργία δεν πρόκειται να είναι καθολική, αλλά θα αφορά συγκεκριμένα τμήματα και περισσότερους από 20.000 υπαλλήλους.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, θα οριστικοποιηθεί μετά το Πάσχα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η επαναφορά του οκτάωρου, που έρχεται να αντικαταστήσει το καθεστώς των 37,5 ωρών εργασίας που καθιερώθηκε στο Δημόσιο το Μάιο του 1981, έχει ως στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας του Δημοσίου, την εξοικονόμηση πόρων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι υπηρεσίες που θα λειτουργούν και απόγευμα

Πολεοδομίες

Ληξιαρχεία

Οικονομικές υπηρεσίες ΟΤΑ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί

Εφορίες

Ασφαλιστικά Ταμεία

Γραφεία μεταναστών

ΚΕΠ


news247.gr