Αποφασισμένος να ανοίξει στις διαβουλεύσεις με την τρόικα το ζήτημα των αστοχιών της φορολογικής συνταγής του ελληνικού προγράμματος φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο τραπέζι βρίσκονται πρωτίστως το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και ο ειδικός φόρος στα καύσιμα.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της τρόικας (Τόμσεν, Μορς, Μαζούχ) οριστικοποιήθηκε για την Πέμπτη, 7 Μαρτίου, και -κατά πληροφορίες των Νέων- κεντρικό θέμα στη συζήτηση θα είναι και το σχέδιο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για τη στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Οι προθέσεις της τρόικας, πάντως, αναμένεται να διαφανούν στη συνάντηση, την Κυριακή, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ, αλλά και από το κλίμα που θα καταγραφεί στο Eurogroup της Δευτέρας.

Η πίεση προς την τρόικα για μείωση του ΦΠΑ τουλάχιστον στην εστίαση δεν αποσκοπεί μόνο στην ενίσχυση της κατανάλωσης και στην αύξηση εσόδων.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι με τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές πιθανότατα θα διασωθούν αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά τονίζουν ότι το μεγαλύτερο κέρδος θα είναι το μήνυμα που θα σταλεί από αυτή την κίνηση, καθώς θα αποτελέσει, ουσιαστικά, το πρώτο βήμα αλλαγών στη «δοσολογία» του Μνημονίου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook