Οι δικαστικές αρχές της πολιτείας του Τέξας έκριναν ότι ο θάνατος ενός 3χρονου αγοριού από τη Ρωσία που υιοθετήθηκε από ζευγάρι στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ένα τυχαίο συμβάν. Ταυτόχρονα οι επίσημες αρχές, δεν απέκλεισαν τη συνέχιση των ερευνών και την πιθανή άσκηση ποινικών διώξεων σε μια υπόθεση που έχει ενταθεί από τη διεθνή διαμάχη για τις υιοθεσίες.

Ο 3χρονος Μάξ Σάτο πέθανε στις 21 Ιανουαρίου και ο θάνατος του έρευνα από τις υπηρεσίες παιδικής πρόνοιας στο Τέξας, ενώ οι ρωσικές αρχές ζήτησαν να επιστρέψει στη Ρωσία, ο 2χρονος αδελφός του.

Η τοπική αμερικανική εφημερίδα Οδησσός ανέφερε ότι ο εισαγγελέας Μπόμπι Μπλάντ που ερεύνησε την υπόθεση αποφάνθηκε ότι το παιδί πέθανε από εσωτερική αιμορραγία ένα εύρημα που επαληθεύθηκε από τέσσερις παθολόγους.

Όπως αναφέρθηκε οι μώλωπες που βρέθηκαν στο παιδί ήταν συνέπεια αυτοτραυματισμού καθώς το αγόρι είχε διαταραχές στη συμπεριφορά του.

Ο θάνατος του παιδιού αναβίωσε τη διαμάχη μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τις υιοθεσίες παιδιών, μια πρακτική που απαγορεύτηκε από τη Μόσχα από την αρχή του χρόνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook