Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Κρουσώνα σε ότι αφορά στο εκεί Περιφερειακό Ιατρείο, αναφέρεται ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

"Μετά από την αντικειμενικά αφόρητη κατάσταση που επικρατεί, τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων που «εξυπηρετούνται» από το περιφερειακό ιατρείο Κρουσώνα και μπροστά στη μεθοδευμένη αποδιοργάνωση και ουσιαστική κατάργηση της δωρεάν παρεχόμενης υγείας γενικότερα, θα πρέπει να αντιδράσουμε, ενεργοί πολίτες, κοινωνία, κόμματα, φορείς, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενωμένοι, για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού που λέγεται υγεία.

Συμπαρατασσόμαστε και συμπαραστεκόμαστε στην κοινωνία του Κρουσώνα, του Σάρχου, της Κιθαρίδας και του οικισμού Αγίας Ειρήνης, για την κατάσταση που επικρατεί στο περιφερειακό ιατρείο Κρουσώνα, που εξυπηρετεί περίπου 3.000 κατοίκους:

1. Έχουν καταργηθεί οι εφημερίες του Σαββατοκύριακου, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών.

2. Υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων (φάρμακα κυριολεκτικά με δελτίο), με αποτέλεσμα άνθρωποι που χρειάζονται άμεσα τα φάρμακά τους, ταλαιπωρημένοι από σοβαρές ασθένειες, να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

3. Το ιατρικό προσωπικό αναγκάζεται είτε να κάνει εφημερίες σε διάφορα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, είτε να καλείται έκτακτα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του, με αποτέλεσμα να αποχωρεί και να αφήνει πάσχοντες και άλλους που έχουν κλείσει ραντεβού συνταγογράφησης -μετά από μακροχρόνια διαδικασία αναμονής,- κυριολεκτικά στα «κρύα του λουτρού».

4. Οι εγκαταστάσεις δεν επαρκούν ποσοτικά και ποιοτικά, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Ασθενείς και προσωπικό, στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον για ώρες, ασθενείς και προσωπικό καταβάλλονται, σωματικά και ψυχικά. Υπό αυτές τις συνθήκες δε μπορεί να παραχθεί ιατρικό έργο, ενώ ανήμποροι ασθενείς ταλαιπωρούνται σε ακραία επικίνδυνο σημείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κρουσώνα, έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, στην προϊσταμένη αρχή του περιφερειακού ιατρείου Κρουσώνα, στη ΔΥΠΕ Κρήτης και στο δήμο Μαλεβιζίου, και θα καλέσει μεγάλη κοινωνική διαβούλευση, για το καυτό θέμα της υγείας στον πρώην καποδιστριακό δήμο Κρουσώνα, προκειμένου να βρεθεί λύση προς το συμφέρον της κοινωνίας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κρουσώνα, σύντομα θα επανέλθει, με τα θέματα του αγροτοδιατροφικού και κτηνοτροφικoύ τομέα, καλώντας την κοινωνία να περιφρουρήσει, να εξυγιάνει και να εξελίξει τις κατακτήσεις και την περιουσία της!"