Χρώματα και χαμόγελα «πλημμύρισαν» σήμερα τους δρόμους της Πάτρας, κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης του καρναβαλιού των παιδιών.

Περίπου 10.000 μικροί καρναβαλιστές, μαζί με τους συνοδούς τους, κατάφεραν να μεταδώσουν κλίμα αισιοδοξίας και κεφιού, ενώ με την παρουσία τους, τις ευφάνταστες στολές τους και τις καρναβαλικές κατασκευές τους, έστειλαν το μήνυμα ότι αποτελούν το μέλλον του θεσμού.

Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν ώστε η παρέλαση να εξελιχθεί και να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και παράλληλα να την απολαύσουν οι κάτοικοι της Πάτρας, αλλά και γειτονικών περιοχών.

Εκτός από τους χιλιάδες μικρούς καρναβαλιστές, παρέλασαν και άρματα, που αποτελούν δημιουργίες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων, επηρεασμένες από το φετινό θέμα του καρναβαλιού των παιδιών, που έχει τον τίτλο «Σαν Παραμύθι».

Ειδικότερα, παρέλασαν το «Πειρατικό Καράβι», το «Ξωτικό Παραμυθιών», η «Μπάντα», η «Γοργόνα, Πειρατής, Γάτος», το «Τρένο», ο «Πίτερ Παν», το «Κάστρο» και το Μουσικό Άρμα, ενώ στο τέλος της παρέλασης υπήρχε ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος. Επίσης συμμετείχαν η μπαντίνα του δήμου Πατρέων, η μασκότ του καρναβαλιού των παιδιών, ο Τζίτζικας, οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos κ.α.

Από την Πάτρα συμμετείχαν περίπου 85 ομάδες, από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικούς συλλόγους, αλλά και ανεξάρτητες συμμετοχές. Ακόμη συμμετείχαν ομάδες παιδιών από άλλες πόλεις, καθώς και ομάδες από το «Χαμόγελο του παιδιού».

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook