Ένα κανόνι που φέρεται να έριχνε πακέτα χασίς από το Μεξικό στις ΗΠΑ κατασχέθηκε από τη μεξικανική αστυνομία κοντά στα σύνορα.

Οι έμποροι κάνναβης, εφευρετικοί όπως φαίνεται μηχανικοί, κατασκεύασαν το κανόνι από έναν πλαστικό σωλήνα αποχέτευσης, στον οποίο διοχετευόταν απότομα πεπιεσμένος αέρας από τη μηχανή ενός παλιού ημιφορτηγού.

Το αυτοσχέδιο μαραφέτι φέρεται ικανό να εκτοξεύει κυλίνδρους που περιείχαν έως και 15 κιλά κάνναβης.

Το κανόνι εντοπίστηκε στο Μεξικό όταν η αμερικανική αστυνομία ενημέρωσε τις αρχές της γειτονικής χώρας για μυστηριώδη πακέτα ναρκωτικών που φαινόταν να είχαν πεταχτεί πάνω από το φράκτη των συνόρων.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται αυτοσχέδια κανόνια στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η αμερικανική υπηρεσία Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας εντόπισε πάνω από 30 μεταλλικές συσκευασίες με κάνναβη που βρέθηκαν διάσπαρτες στο Γιούμα της Αριζόνα.

Η έρευνα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι κονσέρβες χασίς «είχαν εκτοξευτεί από απόσταση 500 ποδιών [152 μέτρα] με ένα πνευματικό κανόνι», το οποίο μάλλον τροφοδοτούνταν από μια «δεξαμενή διοξειδίου του άνθρακα που βρέθηκε στην περιοχή». Το ίδιο το κανόνι, πάντως, δεν βρέθηκε ποτέ.

Χασίς με συστημένο

Σε μια άλλη σχετική είδηση, μια γυναίκα στη Μασαχουσέτη ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας ταχυμεταφορών FedEx, η οποία κατά λάθος της έστειλε ένα δέμα που προοριζόταν για άλλο παραλήπτη και περιείχε τρία κιλά κάνναβη.

Όταν η εταιρεία αντιλήφθηκε το λάθος έδωσε τα στοιχεία της γυναίκας στους πραγματικούς παραλήπτες, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο σπίτι της μια ώρα αργότερα απαιτώντας να πάρουν το δέμα τους.

Ένας από αυτούς τελικά συνελήφθη, η γυναίκα όμως θα προσφύγει κατά της FedEx για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook