Για τον προπονητή τους, Στέργιο Κουφό, που πλέον αποτελεί παρελθόν –όχι επίσημα ακόμα- έπαιξαν οι παίκτες του Ρέθυμνο Aegean απέναντι στον Πανιώνιο.

Η ρεθυμνιώτικη ομάδα επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της και είχε συνεχώς το προβάδισμα.

Το ημίχρονο έκλεισε με 38-32, ενώ στο δεύτερο μέρος η διαφορά σταθεροποιήθηκε σε διψήφιο αριθμό.

Το τελικό 78-68 ήρθε μάλλον άνετα για τον ΑΓΟΡ κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN (Γιαπλές): Χορν 16 (2), Καλλινικίδης 2, Κόλιμον 9 (1), Αγγελόπουλος 9 (2), Τσόχλας 7, Ντούβνιακ 5 (1), Κόμματος 7 (2), Κάρτερ 16 (1), Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ 7

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης, Πέιν 3, Αθηναίου, Κις 2, Μίλμπορν 19 (1), Αθανασούλας 5, Μπατής 4, Γιάνκοβιτς 9 (1), Καββαδάς 7, Παππάς 8, Αγραβάνης 1, Μπούκερ 10.

Δηλώσεις

Γιαπλές:  «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πάνιώνιο που αποτελεί ομάδα – υπόδειγμα για όλους. Αγωνιζόμασταν λοιπόν με την 3η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Όσον αφορά τα του οίκου μας, αυτή ήταν η χειρότερη εβδομάδα που έχω ζήσει προπονητικά.
Μέχρι και την Παρασκευή δεν γνωρίζαμε τι μέλλει γενέσθαι με τον προπονητή μας. Κοιτάξαμε αυτή μας την αδυναμία να την χρησιμοποιήσουμε και να την κάνουμε δύναμη Εγώ είμαι εδώ κι αν όλα πάνε καλά θα συνεχίσω αλλά πρώτα είμαι με τη σύμφωνη γνώμη του Στέργιου Κουφού.
Η νίκη αφιερώνεται στον Στέργιο καθώς η ομάδα είναι δικό του δημιούργημα. Αφιερώνουμε επίσης τη νίκη στον κ. Ζομπανάκη καθώς οι δυο τους αγαπούν το ίδιο την ομάδα αυτή. Όσον αφορά το παιγνίδι, ήταν πολύ σημαντικό να κρατήσουμε την καλή σχέση λαθών – ασίστ καθώς είμαστε η πρώτη ομάδα στατιστικά ομάδα που υποχρεώνει τον αντίπαλο σε πολλά λάθη. Αυτό ήταν και το κλειδί του αγώνα. Η αμυντική μας λειτουργία ήταν σίγουρα υποδειγματική».

Σφαιρόπουλος: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς του Ρεθύμνου για την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να γυρίσουμε το ματς όμως κάποιες βιαστικές επιλογές, μάς στέρησαν κάτι καλύτερο από αυτό το ματς. Το Ρέθυμνο είναι μια ομάδα αθλητική, παίζει με μεγάλη ενέργεια και θέλαμε να μην έχουμε λάθη επιθετικά προκειμένου να μη δώσουμε την ευκαιρία να πετύχει ο αντίπαλος εύκολα καλάθια αλλά τα 20 λάθη είναι ένα μεγάλο νούμερο για να αποφύγεις την ήττα.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και θα κοιτάξουμε πλέον να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Εύχομαι στον κόουτς και στο Ρέθυμνο καλή επιτυχία για τη δύσκολη συνέχεια».

Μπούκερ: «Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας που έπαιξαν ένα πολύ καλό παιγνίδι. Εμείς κάναμε πάρα πολλά λάθη (20). Απέναντι σε μια ομάδα όπως το Ρέθυμνο δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις τόσα λάθη. Δίκαια το Ρέθυμνο πήρε τη νίκη. Όσον αφορά εμάς, πρέπει να γυρίσουμε στην Αθήνα και να κάνουμε σκληρή δουλειά και είμαι σίγουρος ότι ο κόουτς θα μας βάλει στη σειρά προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλω να ευχηθώ στο Ρέθυμνο καλή επιτυχία για το υπόλοιπο της σεζόν».
\"\"
Αγγελόπουλος: «Κάναμε μυαλωμένο παιχνίδι» «Για μας ήταν μια πολύ περίεργη εβδομάδα μ’ όλα αυτά προβλήματα αλλά και με την απομάκρυνση του προπονητή.
Ήταν άσχημη γιατί ακούστηκαν πολλά απ’ έξω. Ευτυχώς αυτός ο θυμός μάς βγήκε στο παιγνίδι και αφού συγκεντρωθήκαμε κάναμε ένα μυαλωμένο παιχνίδι και νικήσαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Την αφιερώνουμε στον κόσμο, στο Ρέθυμνο και στον κόουτς που αποχώρησε».

Η βαθμολογία

1        ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ      37

2        ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 34

3        ΠΑΟΚ         34

4        ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ*          33

5        ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN       31

6        ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ        28     

7        ΑΡΗΣ 28     

8        ΙΚΑΡΟΣ       27     

9        ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΒΑΠ  25     

10      ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ          25     

11      ΚΑΒΑΛΑ      24     

12      ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  24     

13      ΚΑΟΔ*         23     

14      ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ       23     

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook