Tο ελαιόλαδο έχει την δυνατότητα να βοηθά τα μαλλιά να ανακτούν την χαμένη λάμψη τους, να αποκτήσουν δύναμη και ζωντάνια ενώ ταυτόχρονα, το ελαιόλαδο καταπολεμά και την ξηροδερμία.

Ταυτόχρονα, κατά τους χειμερινούς μήνες, τα μαλλιά είναι περισσότερο ξηρά και σπάνε ή φριζάρουν πιο εύκολα. Το ελαιόλαδο μπορεί να ενυδατώσει τα μαλλιά.

Quick fix: μην δαπανάς χρήματα σε ειδικά λάδια. Πάρε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στα δάχτυλά σου και πέρασε τις άκρες των μαλλιών (όταν είναι στεγνά).

Περισσότερη λάμψη: το λάδι ενυδατώνει τα μαλλιά και επαναφέρει την λάμψη τους χάρη στη βιταμίνη Ε που βοηθά στην ανάπλασή τους.

Quick fix: αντικατάστησε το κοντίσιονερ σου με ελαιόλαδο!

Απαλότητα: το κρύο, κάποια σαμπουάν, το διαρκές στάιλινγκ, αφήνει τα μαλλιά ξηρά. Το λάδι θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να μαλακώσουν, χωρίς να δείχνουν άλουστα. Μια φορά την εβδομάδα, εφάρμοσε μια μάσκα βαθιάς θρέψης με ελαιόλαδο στα μαλλιά σου.

Το ελαιόλαδο τιθασεύει τα μαλλιά: τα ξηρά μαλλιά είναι δύσκολο να τα χτενίσεις ενώ συχνά δεν αφήνουν το κούρεμά σου να φανεί. Μια θεραπεία με ελαιόλαδο μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου πιο λεία!

Οι θεραπείες:

Το λάδι: φρόντισε το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσεις να είναι έξτρα παρθένο, με χαμηλή οξύτητα για να βοηθήσεις κι όχι να χειροτερέψει την εικόνα το μαλλιών.

Έχε μαζί σου ένα πινέλο για να απλώνεις το λάδι και μια σακούλα ή πετσέτα για τυλίγεις τα μαλλιά.

Φρόντισε να ξεπλένεις τα μαλλιά μετά τις θεραπείες με 3 χέρια λούσιμο με χλιαρό νερό.

Θεραπεία Νο1: απλώνεις ελαιόλαδο από τη ρίζα ως τις άκρες, τυλίγεις με μεμβράνη και αφήνεις να δράσει το λάδι όλο το βράδυ. Έχε μια πετσέτα στο μαξιλάρι για να μην λερώσεις. Η θεραπεία είναι καλό να εφαρμόζεται μια φορά την εβδομάδα.

Θεραπεία Νο2: παίρνεις μισή κούπα λάδι ζεστό και περνάς τα μαλλιά από τη μέση (τουλάχιστον 4 εκατοστά μακριά από τη ρίζα) και μέχρι τις άκρες. Τυλίγεις με πετσέτα ή σακούλα και αφήνεις για 30 λεπτά. Ξεπλένεις και είσαι έτοιμη.

Θεραπεία Νο3: βάζεις σε μπολ 50 ml ελαιόλαδο και ίση ποσότητα δαφνέλαιο. Απλώνεις στα μαλλιά και περιμένεις μια ώρα. Ξεβγάζεις και απολαμβάνεις απαλότητα και ενυδάτωση.

Αν δεν βρίσκεις δαφνέλαιο, αντικατάστησε με αιθέριο έλαιο: περγαμόντο (3 σταγόνες), τειόδεντρο (3 σταγόνες), σανταλόξυλο (2 σταγόνες).

Θεραπεία Νο4: έχε το λάδι αυτό σε μπουκαλάκι και ψέκασέ το σε ταλαιπωρημένες άκρες ή άκρες με ψαλίδα. Πρόκειται για συνταγή της Δήμητρας Γουλά από το το βιβλίο \”Τα ελιξίρια της Ομορφιάς\”.

Υλικά:

7 κορυφές από φρέσκο δενδρολίβανο

7 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. σπόρια από λινάρι (λιναρόσπορο)

50 ml σιτέλαιο

50 ml λάδι ελιάς

50 ml σουσαμέλαιο

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο γυάλινο βάζο ρίξε το μείγμα των ελαίων και όλα τα βότανα. Άφησέ τα στον ήλιο μία εβδομάδα. Στράγγιξε τα βότανα από το λάδι και αποθήκευσε το καθαρό μείγμα ελαίων σε εύχρηστη συσκευασία για να μπορείς να το παίρνεις μαζί σου.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook