Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκενμπεργκ και οι ιθύνοντες του διάσημου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης μετά από την μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους Αμερικανός δικηγόρος!

Ο κύριος Λάρι Κλέιμαν (Larry Klayman) κατέθεσε μήνυση στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ουάσινγκτον κατά των υπευθύνων του Facebook κατηγορώντας τους για την «φιλοξενία» στον ιστότοπό τους σελίδας που καλούσε σε πράξεις βίας κατά του Ισραήλ!

Για την ακρίβεια πρόκειται για μια σελίδα που όντως είχε «ανέβει» στο Facebook για αρκετές εβδομάδες – προτού αποσυρθεί με την παρέμβαση των διαχειριστών του site – και υπό τον τίτλο «Τρίτη Ιντιφάντα των Παλαιστινίων» (Third Palestinian Intifada) καλούσε τους απανταχού Άραβες και όχι μόνο σε «ξεσηκωμό κατά του Ισραήλ» αρχής γενομένης από τις 15 Μαΐου. Το δε εντυπωσιακό είναι πως μέσα σε ελάχιστες ημέρες η συγκεκριμένη σελίδα είχε συγκεντρώσει 340.000 \’likes\’.

\"\"Όσον αφορά τώρα στον μηνυτή, πέρα από δικηγόρος ο κύριος Κλέιμαν είναι ο ιδρυτής ενός άκρως συντηρητικού «think tank» ονόματι Judicial Watch. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως «Αμερικανός πολίτης με εβραϊκές ρίζες» και ως «ενεργό μέλος της κοινωνίας και υπερασπιστής της ασφάλειας και της ακεραιότητας του Ισραήλ και των πολιτών του»…

Κατηγορεί τους υπευθύνους του Facebook ότι δεν «κατέβασαν» άμεσα τη σελίδα που καλεί σε ένοπλη εξέγερση κατά του Ισραήλ και μάλιστα διατείνεται πως η απήχηση που αυτή η σελίδα είχε «αύξησε τα έσοδα και την υπολογιζόμενη εμπορική αξία της εταιρείας του Facebook», εξ’ ου και είχε «ιδιότυπη ασυλία»!

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του ιστότοπου ανακοίνωσαν πως κατέβασαν τη σελίδα στις 29 Μαρτίου, αμέσως μόλις έγιναν κοινωνοί των διαμαρτυριών άλλων χρηστών, μεταξύ των οποίων και ενός Ισραηλινού υπουργού.

 

protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook