Κρίσιμο ραντεβού με την τρόικα θα έχει σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, όπου θα τεθεί επί τάπητος η μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα.

Ο κ. Μανιτάκης θα επιχειρήσει να κάμψει τις πιέσεις των δανειστών για απολύσεις στο Δημόσιο, παρουσιάζοντας το δικό του σχέδιο για την κινητικότητα.

Παράλληλα, θα επιχειρηθεί να σταλεί το μήνυμα ότι τυχόν επιμονή της τρόικας σε οριζόντιες απολύσεις θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλο «αγκάθι» αφενός λόγω του κινδύνου αυτές να φτάσουν στα δικαστήρια και αφετέρου να προκαλέσουν ενδοκυβερνητικές τριβές, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αναφερθεί στην ολοκλήρωση εντός της εβδομάδας των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων, αλλά και στην έναρξη αξιολόγησης των φορέων που εποπτεύουν και αυτών που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας συναντήθηκε με τους επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών.

«Δεν κάνω απολύσεις» ανέφερε ο υπουργός σε δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής, λέγοντας πως ο δημόσιος τομέας έχει μειωθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κατά 75.000 άτομα.

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα υποστήριξαν ότι στις 13 Μαρτίου «θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση 2.000 υπαλλήλων που μπήκαν σε εφεδρεία», ενώ περίπου 900 υπάλληλοι με πειθαρχικά παραπτώματα θα τεθούν αυτοδίκαια σε αργία.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook