Οι προβλέπεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία της οικονομίας το 2013 θα απασχολήσουν τη σημερινή συνάντηση (2 το μεσημέρι) του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Προβόπουλος θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για τις οικονομικές προοπτικές το 2014 όπως αυτές αποτυπώνονται και στην πρόσφατη Ετήσια Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να επαναλάβει πως αν και ο μεγάλος και άμεσος κίνδυνος της κατάρρευσης αποφεύχθηκε, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ απομακρύνθηκε και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά, οι ενθαρρυντικές εξελίξεις δεν πρέπει να αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό, ειδικά το 2013 που η οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση και αναμένεται περαιτέρω διόγκωση της ανεργίας.

Ο κ. Προβόπουλος αναμένεται να τονίσει πως η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μεγάλο τμήμα της διαδρομής, ωστόσο θα επαναλάβει πως το τμήμα που απομένει, παρότι μικρότερο, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί επιπλέον των θυσιών που ήδη έγιναν.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook