Μήνες είχε να χτυπήσει η σπείρα κακοποιών που έχει στόχο το περιεχόμενο των ΑΤΜ και τα έχει κυριολεκτικά… ρημάξει στην Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και άλλες περιοχές της Στερεάς!

Και το έκανε παραβιάζοντας την πλαϊνή πόρτα της Alpha Bank στη Θήβα και κόβοντας με τροχούς τους μεντεσέδες από την «πλάτη» του ΑΤΜ, από το οποίο πήρε τις κασέτες που περιείχαν 93.000 ευρώ!

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας υποθέτουν ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα που έχει αδειάσει πολλά ΑΤΜ σε επαρχιακές πόλεις. Στις 20 Νοεμβρίου 2010 οι διαρρήκτες των ΑΤΜ είχαν παραβιάσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το μηχανήμα αυτόματης ανάληψης της Εθνικής τράπεζας στο Μαρτίνο από το οποίο πήραν 30.000 ευρώ.

Μια ημέρα αργότερα διέρρηξαν και το ΑΤΜ της Αγροτικής τράπεζας στο ΚΕΠ στις Λιβανάτες, κόβοντας με τροχό το πίσω μέρος του, όπως στην Θήβα. Στις 18 Οκτωβρίου 201, διέρρηξαν το ΑΤΜ στο λιμάνι της Αρκίτσας, άρπαξαν τέσσερα από τα πέντε μεταλλικά κουτιά όπου ήταν αποθηκευμένα τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Νωρίτερα, στις 5 Απριλίου 2010 οι δράστε παραβίασαν το ΑΤΜ που βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο ΕΛΒΑΛ στην περιοχή των Οινοφύτων και πήραν από μέσα άγνωστο χρηματικό ποσό. Την ίδια μέρα, στο Δήλεσι, διέρρηξαν το ΑΤΜ της Εθνικής τράπεζας και άρπαξαν άγνωστο ποσό.

*** Στην Καβάλα, η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τρεις άνδρες ύψους περίπου 1,70 μ. και ένα αυτοκίνητο βυσσινί χρώματος που κρύβονται πίσω από την «εκρηκτική» διάρρηξη του Α.Τ.Μ. στην παραλία Οφρυνίου του δήμου Παγγαίου, η οποία τους απέφερε λεία ύψους 58.090 ευρώ!

Οι κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων κατέγραψαν τους κακοποιούς, που έσπασαν με βαριοπούλα την βιτρίνα ενός ισόγειου γραφείου οικοδομικών επιχειρήσεων στην πρόσοψη του οποίου ήταν τοποθετημένο το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της Εθνικής τράπεζας και τοποθέτησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Η έκρηξη διέλυσε κυριολεκτικά το Α.Τ.Μ. και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο γραφείο και σε ένα παρακείμενο κατάστημα!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook