Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρική-Οδοντιατρικής για τα παιδιά του Δήμου Φαιστού. Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας υλοποίησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, τη δράση «Προληπτική Ιατρική/Οδοντιατρική» η οποία απευθυνόταν στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φαιστού. Στόχος ήταν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά σε ζητήματα υγιεινής.
Η δράση πραγματοποιήθηκε και στις τρείς Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού, ξεκινώντας από την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο Τυμπάκι, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις Μοίρες και καταλήγοντας την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Ζαρό. Και τις τρείς ημέρες του προγράμματος εξετάστηκαν περισσότερα από 300 παιδιά προερχόμενα από όλο το Δήμο. 
Να σημειωθεί ότι στα παιδιά που υποβλήθηκαν σε προληπτικό ιατρικό – οδοντιατρικό έλεγχο, από τους οδοντιάτρους, παραδόθηκε ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. 
Για την παρούσα δράση η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, αφού ευχαρίστησε τους οδοντιάτρους που ασχολήθηκαν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια, τόνισε πως τέτοιες ενέργειες, όπως είναι η συγκεκριμένη, είναι καλοδεχούμενες και στηρίζονται από την Δημοτική Αρχή. 
Επίσης ευχαρίστησε το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που συμπαραστέκεται με όλες του τις μονάδες σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού, σημειώνοντας ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός και σε μελλοντικές συνεργασίες σε ανάλογα θέματα.
Ο Δήμος Φαιστού και η Δήμαρχος κ. Πετρακογιώργη Μαρία, ευχαριστεί ιδιαίτερα το Σύλλογο το Χαμόγελο του Παιδιού και τους εθελοντές γιατρούς που υλοποίησαν τη συγκεκριμένη δράση:
Τάνια Περιμένη: υπεύθυνη δράσης.
Ιορδάνης Παπάζογλου: οδηγός κινητής μονάδας.
Βούλα Αλεξοπούλου: κοινωνική λειτουργός.
Οδοντίατροι:
Πατεράκης Λευτέρης, Τυμπάκι.
Κιαγιαδάκη Ευαγγελία, Ψωμαδάκης Γιώργος, Μοίρες.
Χρύσα Παπαδοβασιλάκη, Ζαρός.
Καθώς επίσης και τους υπαλλήλους στο Δήμο Φαιστού, κ. Φούρναρη Χαρίκλεια και Χαλκιαδάκη Ελένη που εργάστηκαν όλη την Εβδομάδα, καθώς και το Σαββατοκύριακο, για να πραγματοποιηθεί επιτυχώς το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook