Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανάπλασης στον οικισμό της Γέργερης του Δήμου Γόρτυνας, ενώ την ίδια ώρα η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ, φτάνει στο τελικό στάδιο. 
Ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας και υπεύθυνος της Δημοτικής Ενότητας Ρούβα, Αντώνης Πρινιανάκης, επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες την τοποθεσία Μεσακός Μύλος, όπου γίνονται αυτό το διάστημα πλακοστρώσεις και αισθητικές παρεμβάσεις και συνομίλησε με τους υπεύθυνους για την εξέλιξη των εργασιών. 
Ο αντιδήμαρχος ενημερώθηκε πως τα έργα προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σύντομα αναμένεται να παραδοθούν στους δημότες.
«Με την ολοκλήρωση των έργων θα εκπληρωθεί ο στόχος, που δεν είναι άλλος από την αισθητική παρέμβαση, την λειτουργική αναβάθμιση και την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Γέργερης. 
Η Γέργερη αλλάζει εικόνα και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο οικισμό που θα σέβεται και θα αναδεικνύει την παράδοση. Θέλουμε ο οικισμός να αποτελέσει ένα ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το φυσικό κάλλος της περιοχής και παράλληλα να κάνουν την βόλτα τους στα γραφικά σοκάκια του χωριού.» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντώνης Πρινιανάκης.
Να σημειωθεί πως όταν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες θα έχει επιτευχθεί:
– Η ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων που βρίσκονταν σε αχρηστία καθότι είτε δεν είχαν προσδιοριστεί τα όριά τους, είτε είχαν καταληφθεί από ιδιώτες
– Η αποκάλυψη αξιόλογων αρχιτεκτονικών στοιχείων τα οποία άλλα δεν είχαν συντηρηθεί κι άλλα είχαν εξαφανιστεί από τη χρήση λανθασμένων υλικών
– Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου όμβριων υδάτων, στην τοποθέτηση φωτιστικών στοιχείων, στη βελτίωση και σήμανση μονοπατιών, καθώς και στην κατασκευή καθιστικών και παραδοσιακών βρυσών
– Η ανάδειξη του φυσικού πλούτου του οικισμού της Γέργερης, με την διαμόρφωση στοιχείων όπως βράχοι, φυσικές πηγές κ.α
– Η δημιουργία χώρων στατικών εκθέσεων νέων καλλιτεχνών
– Η διευθέτηση και πλακόστρωση του συνόλου της διαδρομής εντός του ιστορικού κέντρου
– Η δημιουργία χώρων παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρότερους κατοίκους του χωριού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook