Ο επικεφαλής της Αλ-Κάιντα στην περιοχή της Σαχάρας, Αμπντελχαμίντ Αμπου Ζαΐντ, έχει «πιθανώς» χάσει τη ζωή του στο Μάλι, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που εκτυλίσσονται στο βόρειο τμήμα της αφρικανικής χώρας κατά των ισλαμιστών ανταρτών που παραμένουν εκεί, όπως δήλωσε την Δευτέρα ο αρχηγός του γαλλικού γενικού επιτελείου, Εντουάρ Γκιγό.

«Είναι πιθανό, αλλά μονάχα πιθανό. Δεν είμαστε βέβαιοι για την ώρα [αλλά] θα ήταν καλά νέα», όπως δήλωσε ο ναύαρχος Γκιγό, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, εξηγώντας ότι το πτώμα του ισλαμιστή ηγέτη «δεν έχει ανακτηθεί».

Η εκστρατευτική δύναμη του Τσαντ, η οποία μάχεται στο πλευρό των Γάλλων στο βόρειο Μάλι, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι σκότωσε τον Αμπου Ζέιντ και έναν ακόμα διοικητή της Αλ-Κάιντα, τον Μοκτάρ Μπελμοκτάρ, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε την προηγούμενη Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, το ιδιωτικό αλγερινό τηλεοπτικό δίκτυο Εναχάρ, ο Αμπντελχαμίντ Αμπού Ζαΐντ φέρεται ότι σκοτώθηκε μαζί με 40 άλλους ισλαμιστές σε μάχες που σημειώθηκαν στο βορειοανατολικό άκρο του Μαλί, τελευταίο καταφύγιο των ακραίων ισλαμιστών, ενώ τρεις τζιχαντιστές συνελήφθησαν από τα γαλλικά στρατεύματα.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook