Γυναίκες από την Ελλάδα παντρεύονται «με το αζημίωτο» μετανάστες χωρίς τα νόμιμα έγγραφα, που αποκτούν έτσι δικαίωμα παραμονής στην ΕΕ, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα παρουσιάζει ένα καλοστημένο δίκτυο που περιλαμβάνει Νιγηριανούς οργανωτές, Ελληνα δικηγόρο, υποψήφιες νύφες αλλά και καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας που λειτουργούν ως «γραφεία» του κυκλώματος.

Το τελικό κόστος για κάθε λαθρομετανάστη στη Βρετανία που θα βρει Ελληνίδα νύφη φτάνει τις 8.000 λίρες ή 9.250 ευρώ περίπου. Το ίδιο συμβαίνει και με Βουλγάρες ή γυναίκες από την Πορτογαλία.

Με τον τρόπο αυτό, οι λαθρομετανάστες στην Βρετανία μπορούν να παραμείνουν στην ΕΕ, ενώ στην 5ετία παραμονής στη χώρα κερδίζουν πλέον άδεια παραμονής χωρίς ημερομηνία λήξης.

Σύμφωνα με τη Sun «η Αθήνα είναι στην καρδιά της ευρωπαϊκής βιομηχανίας λευκών γάμων». Οι γυναίκες που εντοπίζουν τα κυκλώματα «χρειάζονται απελπισμένα χρήματα για να επιβιώσουν στις φτωχές χώρες τους».

Ο Νιγηριανός εγκέφαλος του κυκλώματος με τον οποίο μίλησε ο ρεπόρτερ που παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος, ανέφερε ότι «μετά το γάμο, ο τύπος που ζει στην Βρετανία αυτόματα παίρνει έγκριση παραμονής. Επιπλέον, θα του δοθεί στέγη και ένα ποσό μηνιαίως για να μένει εκεί χωρίς να κάνει τίποτε. Θα πληρώνεται όπως κάθε βρετανός. Είναι η καλύτερη χώρα για μία εύκολη ζωή».

Μαζί με τον βοηθό του πρόσφεραν το πακέτο των 8.000 λιρών, το οποίο περιλαμβάνει τη νύφη, τις πτήσεις στη Βρετανία και τα χρήματα για τον δικηγόρο που θα κάνει τα απαραίτητα έγγραφα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook