Ονομάζεται Ρόι Αμπόνγκο Μάλικ Ομπάμα και είναι ο ετεροθαλής αδερφός του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Όπως ο αδερφός του, ασχολείται με την πολιτική και είναι υποψήφιος κυβερνήτης της κομητείας Σιάγια της Κένυα.

Όμως, το προφίλ του κινδυνεύει σε προεκλογικούς καιρούς από τις φήμες περί κακοποίησης των 12 συζύγων του, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων. Μάλιστα, τον κατηγορούν ότι αποπλάνησε την τελευταία του σύζυγό όταν εκείνη ήταν μαθήτρια 17 ετών!

Ο λόγος για την Σίλα, η οποία μίλησε για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια για την «χειρότερη απόφαση» της ζωής της, δηλαδή να παντρευτεί τον κατά 35 χρόνια μεγαλύτερο Μάλικ Ομπάμα. Παντρεύτηκαν πριν αυτή τελειώσει το σχολείο, και κατά τα λεγόμενα της, παρόλο που στην αρχή ήταν ένας καλός σύζυγος, η συμπεριφορά του άλλαξε γρήγορα.

Η Σίλα αρχικά είχε πειστεί κατόπιν καταβολής χρηματικού ποσού εκ μέρους του Μάλικ Ομπάμα. Επίσης, ζούσε με τις υπόλοιπες τρεις συζύγους του και έχει φέρει στον κόσμο την 18 μηνών κόρη τους, Χαφίφα. Όμως, δεν είναι η μόνη που κατηγορεί τον αδερφό του πρώτου έγχρωμου αμερικανού προέδρου για βίαιη συμπεριφορά.

Η 33χρονη σήμερα Χάφσα Αμπουάντα παντρεύτηκε κι αυτή σε εφηβική ηλικία τον Μάλικ Ομπάμα και το 2008 κατάφερε να φύγει από τον κύκλο του μετά από 5 χρόνια γάμου και έναν γιο (που ονομάζεται… Μάλικ). Υποστηρίζει ότι ο Μάλικ Ομπάμα την κακοποιούσε, όπως και τις υπόλοιπες «παλλακίδες» του, ενώ τον χαρακτήρισε «σατανικό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ισλαμικός νόμος προβλέπει το όριο των τεσσάρων συζύγων, και ο Μάλικ φρόντιζε πάντα να βρίσκεται εντός του, αλλάζοντας συνεχώς τις γυναίκες. Επίσης, πολλά παράπονα εκφράζουν άνθρωποι που δουλεύουν για αυτόν, κυρίως για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που προσφέρει, τις πενιχρές αμοιβές και τον επιβλητικό και εγωιστικό χαρακτήρα του.

Τα γκάλοπ πάντως δεν έχουν τον Μάλικ Ομπάμα ως «φαβορί» για τις εκλογές.

Από την άλλη, αν κερδίσει τις εκλογές θα έχει μισθό μεγαλύτερο των 100.000 λιρών τον χρόνο. Για αυτό προωθεί έντονα την συγγένεια του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, και κατ\’ επέκταση τις διασυνδέσεις του με τον Λευκό Οίκο. Για την ακρίβεια, τις χρησιμοποιεί για να υποστηρίξει ότι μπορεί να φέρει στην Κένυα επενδύσεις για νέα εργοστάσια, αλλά και για τουριστικούς σκοπούς, μιας και λειτουργεί συγκρότημα εστιατορίων με το όνομα ‘Barack H. Obama Foundation rest and relaxation centre’. Παράλληλα, διατηρεί επιχείρηση με ηλεκτρικά είδη στην Αμερική.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook