Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων στην Αθήνα, στο 1ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα του 2013.

Η επίσημη ενημέρωση του ΟΑΧ:

Με πολύ καλές εμφανίσεις και σημαντικές κατατάξεις για τα παιδιά του Ο.Α. Χανίων διεξάχθηκε στην Αθήνα το 1ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα για το έτος 2013 σε Παπάγου, Ηλιούπολη και Γλυφάδα.

Στην κατηγορία των 14άρων ετών τα δίδυμα Σπύρος και Μαρία Ναούμ κατάφεραν να μπουν στην 8άδα πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες και μάλιστα με άνετο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα ο Σπύρος έδειξε σε πόσο καλή κατάσταση ήταν νικώντας τον Σιόντη (Ιωάννινα) με 6/1 6/0 και τον Βαρδάκη (επίσης Ιωάννινα), σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι για τον Χανιώτη αθλητή ειδικά στο 1ο set. Από τον Βαρδάκη ο  Ναούμ είχε χάσει 2 φορές στο παρελθόν αλλά αυτή την φορά επικράτησε με 6/3 6/2. Στον προημιτελικό ηττήθηκε δύσκολα από τον Καπίρη (Αθηνών) με 4/6 3/6 αν και στο 1ο set προηγούνταν 3/1 και έδειχνε ότι έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στην ίδια κατηγορία ο Αρετάκης Γιάννης ξεκινώντας το τουρνουά από τα προκριματικά πραγματοποίησε 3 άνετες νίκες με καλούς αντιπάλους και μπαίνοντας στο ταμπλό επικράτησε του Σωτηρόπουλου (Βόλος) με 6/2 και εγκατάλειψη λόγω τραυματισμού. Στο 2ο γύρο αγωνίστηκε κόντρα στον Πητσινή (Χαλκίδα) και αν και προηγήθηκε 4/2 και 40/15 η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης του στοίχισε και τελικά ηττήθηκε 4/6 3/6 έχοντας όμως προσπαθήσει πολύ.

Στα κορίτσια η Μαρία Ναούμ ξεκινώντας από το νο. 7 νίκησε εύκολα την Ζουρίδη (Αθήνα) με 6/1 6/0 και στην συνέχεια την Αντωνάκη (Αττικός Ήλιος) από την οποία είχε χάσει πριν από 15 ημέρες στο 3ο set και η οποία τερμάτισε νο. 2 στα 12άρια το 2012 με 6/2 6/2. Η αθλήτρια του Ο.Α.Χ. απέδωσε καταπληκτικά και δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλο της. Στον προημιτελικό αποκλείστηκε από την πολύ καλή Καρβούνη (Φιλοθέη) με 0/6 1/6 ολοκληρώνοντας ένα επιτυχημένο τουρνουά. Στα κορίτσια 14 σημαντικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι άλλες δίδυμες του Ο.Α.Χ. αδερφές Κοκκινάκη οι οποίες είναι πρώτη χρονιά στα 14άρια και ξεκίνησαν την προσπάθεια τους από τα προκριματικά. Η Ευγενία πέτυχε 3 νίκες στα προκριματικά με πιο σημαντική  κόντρα στην Αντωνίου (Βόλος) όπου επικράτησε 10/3 στο 3ο set σ’ ένα αγώνα με πολλές συγκινήσεις. Στο κυρίως ταμπλό νίκησε την Τσέλου (Παπάγου) παίζοντας πολύ καλά με 6/4 7/5 και στο 2ο γύρο ηττήθηκε από το νο. 8 Τζιάνη (Βόλος) με 2/6 6/7(2) αν και έπαιξε πολύ καλά ειδικά στο 2ο set στο οποίο στάθηκε και λίγο άτυχη καθώς είχε 2 set points. Η Ευαγγελία αντίστοιχα πέτυχε 3 νίκες στα προκριματικά με πιο δύσκολη κόντρα στην Γκούσκου (Βάρη) από την οποία βρέθηκε να χάνει με 2/4 στο 1ο set αλλά μειώνοντας τα λάθη τελικά επικράτησε με 6/4 6/1. Στο κυρίως ταμπλό ήταν άτυχη στην κλήρωση καθώς κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει το νο. 1 Μαγκλάρα (Φιλιππιάδα) αλλά δεν πτοήθηκε, κατάφερε να πάει το ματς στην κόψη του ξυραφιού και τελικά να χάσει 6/4 2/6 4/6 με την πιο έμπειρη αντίπαλο της να είναι και λίγο τυχερή στα κρίσιμα σημεία. Στην κατηγορία των 14άρων από τα υπόλοιπα παιδιά ξεχώρισαν οι εμφανίσεις του Τσιβουράκη Αντώνη που αν και μικρός στην κατηγορία, αν και ήταν τραυματίας τον τελευταίο 1,5 μήνα και έχασε προπονήσεις κατάφερε να πετύχει 2 πολύ σημαντικές νίκες στα προκριματικά εναντίον των  Αγγελόπουλου και Τζιαστόυνη με 6/0 6/1και 6/3 6/1 και βρέθηκε στον τελευταίο γύρο όπου ηττήθηκε από τον Κάρδαρη (νο στα 12άρια πέρυσι) με 3/6 1/6. Επίσης στα 14άρια οι Κρασουδάκης Γιάννης, Διγαλάκη Κορίνα και Αλεξάκης Πέτρος αν και προσπάθησαν αποκλείστηκαν στον πρώτο τους αγώνα από πολύ καλούς αντιπάλους όμως.

Στα κορίτσια 12 τώρα από τον Ο.Α.Χ. συμμετείχαν 4 κορίτσια και τα 4 αγωνίζονταν ή προκρίθηκαν ν’ αγωνιστούν στο κυρίως ταμπλό. Πιο συγκεκριμένα η Μπαλάσκα Βασιλική που είχε προκριθεί απ’ ευθείας στο ταμπλό κέρδισε στον 1ο γύρο την Τσερεγκούνη (Ο.Α. Αθλητική Παιδεία) με 6/3 6/2 αποδίδοντας αρκετά καλά αλλά ηττήθηκε στις 16 από το νο 1 και μετέπειτα νικήτρια του τουρνουά Αρκαδιανού (Χαϊδάρι) με 3/6 0/6 προσπαθώντας σε όλο το ματς και μάλιστα με το σκορ στο 1ο σετ να είναι 3/3 και 40/0! για Χανιώτισσα αθλήτρια. Η Κουκλάκη Ευγενία που ξεκίνησε από τον 2ο προκριματικό γύρο πέτυχε 2 σχετικά εύκολες νίκες κόντρα στην Κιοφεντζόγλου (Σέρρες) με 6/1 6/0 και Μπούρα (Λάρισα) με 7/5 6/1 για να μπει στο κυρίως ταμπλό και εκεί να κάνει ένα δύσκολο αγώνα με την Κάπελλα (Γλυφάδα) στον οποίο προηγήθηκε στο 1ο set 4/0 αλλά το έχασε με 6/7(2). Χωρίς να απογοητευτεί πήρε το 2ο 6/4 αλλά τελικά η αντίπαλος της ήταν πιο συγκεντρωμένη και η Κουκλάκη έχασε το 3ο 2/6. Η Κουριδάκη Αθηνά ξεκινώντας και αυτή από τον 1ο προκριματικό νίκησε διαδοχικά τις Μαγγίνα 6/4 6/2, Παντελίδη 6/1 6/2 και Ανδριανοπούλου 6/0 6/3 παίζοντας καλό τένις και μπήκε στο κυρίως ταμπλό. Εκεί στάθηκε λίγο άτυχη καθώς είχε ήδη ένα τραυματισμό στο χέρι της και δεν απέδωσε στο μέγιστο αλλά παρόλα αυτά ηττήθηκε δύσκολα από την Μπουκουβάλα (Ηλιούπολη) με 6/7(5) 3/6 με τυο 1ο set να έχει πολλές διακυμάνσεις στο σκορ. Η τέταρτη της παρέας Μιουμπή Μύριαμ αγωνίζονταν απ’ ευθείας στο ταμπλό και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Φούλοπ (Μαραθώνα) νο 4 του τουρνουά και πολύ καλή παίκτρια. Η αθλήτρια του Ο.Α.Χ. στάθηκε αρκετά καλά αλλά δυστυχώς ηττήθηκε με σκορ 1/6 1/6.

Στη  κατηγορία των 16 τον Ο.Α.Χ. εκπροσώπησαν 2 κορίτσια και 1 αγόρι και οι 3 που ήταν πρώτη χρονιά στα 16άρια έφτασαν ως τον τελευταίο προκριματικό γύρο. Πιο συγκεκριμένα ο Κηπουρός Σταύρος έπαιξε 2 δύσκολα ματς εναντίον των Χαριτωνίδη (Πετρούπολη) και Σίρπου (Θεσσαλονίκη) και κατάφερε να πετύχει ισάριθμες νίκες με 7/5 6/4 και 6/1 6/3. Ειδικά στο 1ο ματς απέδωσε εξαιρετικά. Στον τελευταίο προκριματικό γύρο αποκλείστηκε από τον Καζαντζή (Αθηνών) λόγω τραυματισμού καθώς στο 0/3 εγκατέλειψε. Στα κορίτσια η Μαθιουδάκη Γιολένα νίκησε στον 2ο προκριματικό την Ντούμα (Φιλοθέη) όσο δύσκολα δείχνει το σκορ 7/6(6) 6/0 αφού στο 1ο set δόθηκε πραγματική μάχη. Στον τελευταίο γύρο αν και η αθλήτρια του Ο.Α.Χ. έπαιξε αρκετά καλά κάποια λάθη στα κρίσιμα σημεία της στέρησαν την νίκη κόντρα στην Μπελίδου (Τούμπα) με σκορ 3/6 4/6. Τέλος η Ξηρογιάννη Ματίνα αφού πέρασε χωρίς αγώνα τον 2ο προκριματικό αγωνίστηκε στον τελευταίο γύρο εναντίον της πολύ καλής Παπαδημητρίου (Λάρισα) και αν και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, ιδιαίτερα στο 2ο set αποκλείστηκε με σκορ 2/6 5/7.

Στα αγόρια 12 συμμετείχαν από τον Ο.Α.Χ. 6 αθλητές με τους Τζανάκη Κυριάκο και Χατζηνικολάου Διονύση να περνάνε στον 2ο από τους 4 προκριματικούς γύρους και τους Ματσαμάκη Αντώνη, Κωνστανταράκη Ανδρέα, Κωνστανταράκη Αντώνη και Κονταράκη Ανδρέα ν’ αποκλείονται στον 1ο προκριματικό. Πιο συγκεκριμένα ο Τζανάκης νίκησε τον Βλάχο (Σέρρες) με 6/0 6/0 και ηττήθηκε από τον Σταμούλο (Ηλιούπολη) με 2/6 0/6, ο Χατζηνικολάου νίκησε τον Πολυμερόπουλο (Φάληρο) με 6/1 6/0 όντας πολύ καλύτερος αλλά ηττήθηκε από τον πιο δυνατό Ρουμπή (Χαλκίδα) με το ίδιο σκορ. Ο Ματσαμάκης πραγματοποίησε την πιο δυναμική εμφάνιση καθώς αν και ηττήθηκε δυσκόλεψε αρκετά τον Κωστούρο (Πεύκη) από τον οποίο έχασε στο 3ο set 8/10 αν και προηγήθηκε 8/7. Ο Κωνστανταράκης Ανδρέας ηττήθηκε από τον Τερλεμέ (Κομοτηνή) με σκορ 6/7(0) 3/6 έχοντας προσπαθήσει αρκετά αφού μάλιστα προηγήθηκε και 5/4 και 40/15 στο 1ο set! Ο Κωνστανταράκης Αντώνης αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από τον Τσιλιμπή (Αργολίδα) με 6/1 6/3 αν και προσπάθησε αρκετά ειδικά στο 2ο set. Τέλος ο Κονταράκης Ανδρέας αποκλείστηκε από τον Κωσταρίδη (Ηλιούπολη) με σκορ 3/6 0/6 με το 1ο set να είναι πολύ κοντά.

Ο απολογισμός για τους αθλητές του Ο.Α.Χ. κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικός από τους προπονητές του συλλόγου Δολιανίτη Μανώλη και Χέλμη Ερμή, οι οποίοι και συνόδευσαν την ομάδα του Ο.Α.Χ. Αξίζει ακόμα να σημειώσουμε ότι ο Ο.Α. Χανίων από μόνος του ήταν 5ος σε συμμετοχές πίσω από τις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, και Βόλο και μπροστά από ολόκληρες πόλεις (όχι μόνο συλλόγους) όπως Λάρισα, Ηράκλειο, Σέρρες, Λαμιά κ.α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook