Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας μέσα από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με πολιτιστικούς και εμπορικούς συλλόγους, καθώς και φορείς της περιοχής.

Ήδη, όλοι προετοιμάζονται για την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου με τους διοργανωτές να υπόσχονται κέφι, ξενοιασιά και ξεφάντωμα με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορό στα «Τσικνίσματα» στο Αρκαλοχώρι, που για τρίτη συνεχή χρονιά στόχο έχουν να γίνει όλη η πόλη μια παρέα. Με την πολύτιμη εθελοντική προσφορά του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου στις 5μ.μ. οι ψησταριές θα ανάψουν στο κέντρο, καθώς μικροί και μεγάλοι μεταμφιεσμένοι θα κατακλύζουν τους δρόμους.

Με τα καταστήματα να προσφέρουν δωρεάν μεζέδες και κρασί σε όλους τους επισκέπτες και τη δυνατή μουσική να δίνει το ρυθμό, ο χορός, το τραγούδι και το ξεφάντωμα θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πέντε κεντρικών αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχει ως εξής:

Πέμπτη 7 Μαρτίου (Τσικνοπέμπτη)
• «Τσικνίσματα» στο Αρκαλοχώρι. (ώρα έναρξης 5:00μ.μ.)
Συνδιοργάνωση Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Δ.Ο.Π.Α.Π. και Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών & Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου

Σάββατο 16 Μαρτίου
• 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Καστέλλι (ώρα έναρξης 10:00π.μ. – εκκίνηση από το Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου)
• Λαμπαδηδρομία στο Καστέλλι (ώρα έναρξης 7:00μ.μ. Εκκίνηση από το Πολιτιστικό κέντρο «Μιχάλης Σάλλας»)
Συνδιοργάνωση Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Δ.Ο.Π.Α.Π. και Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλίου

Κυριακή 17 Μαρτίου
• Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου (ώρα έναρξης 3:30μ.μ.)
Συνδιοργάνωση Δήμου Μινώα Πεδιάδας, , Δ.Ο.Π.Α.Π. Πολιτιστικών Συλλόγων, Σωματείων, Φορέων, Εθελοντών Πολιτών

Δευτέρα 18 Μαρτίου (Καθαρά Δευτέρα)
• Καρναβάλι και Κούλουμα στο Θραψανό
Συνδιοργάνωση Δήμου Μινώα Πεδιάδας , Δ.Ο.Π.Α.Π. και πολιτιστικού Συλλόγου Θραψανού

Επιπλέον, συνεχίζεται το ανοιχτό κάλεσμα και οι δηλώσεις συμμετοχής για το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 3:30μ.μ. Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και οι φορείς του Δήμου καλούν τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου στο τηλέφωνο 28913 40335 ή στα τηλέφωνα 6972266295 (κ. Αντώνης Χριστάκης), 6973043366 (κ. Γιώργος Μουρτζάκης) και 6936815835 (κα. Ειρήνη Μπεχλιβάνου). Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις πλατφόρμες των αρμάτων στο Καρναβάλι. Παράλληλα, μπορούν να αναρτήσουν τη στολή της ομάδας τους στο Facebook στη σελίδα ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook