Τη διαβεβαίωση ότι δεν υφίσταται «ιδιαίτερη ταξιδιωτική οδηγία» της ΕΕ για τους υπαλλήλους των ευρωπαϊκών οργάνων που επισκέπτονται την Ελλάδα έδωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε.

Δείτε εδώ το σχετικό θέμα καθώς και τις αντδράσεις που προκλήθηκαν εδώ

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι πρόκειται για «ταξιδιωτικές οδηγίες ρουτίνας» που αφορούν πόλεις σε όλα τα κράτη-μέλη και σε τρίτες χώρες.

Ο ίδιος εκπρόσωπος εξήγησε ότι, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, οι ευρωϋπάλληλοι λαμβάνουν από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Επιτροπής, οδηγίες και συμβουλές, κάτι το οποίο έγινε και στην περίπτωση της Αθήνας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Γκραβίλι διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε σημείωμα της Επιτροπής, το οποίο έκανε λόγο για ταραχές στην Αθήνα, λέγοντας ότι το κείμενο της Επιτροπής, που αφορά τις ταξιδιωτικές συμβουλές για την Αθήνα, είναι «νηφάλιο και προσεκτικά μελετημένο» και συντάχθηκε σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και με την ελληνική αστυνομία.

«Οι ταξιδιωτικές οδηγίες επικαιροποιούνται τακτικά, ανάλογα με την επιτόπια κατάσταση. Εν προκειμένω, οι οδηγίες δεν αφορούν την Ελλάδα, αλλά την Αθήνα» εξήγησε, ενώ έφερε σαν παράδειγμα και άλλες αντίστοιχες οδηγίες για πόλεις όπως οι Βρυξέλλες, όταν γίνονται συγκεντρώσεις.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook