Έντονη είναι η ανησυχία για το μέλλον του Πολυτεχνείου Κρήτης,για το οποίο το \”σχέδιο Αθηνά\” προβλέπει την κατάργηση του Γενικού Τμήματος.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν χθες με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου κ.Γιάννη Φίλη,  δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων \”Δήμος Ενεργών Πολιτών\”.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης κ.Τάσος Βάμβουκας είπε τα εξής:

\”Βρισκόμαστε εδώ ανταποκρινόμενοι σαν Δημοτική Παράταξη στην έκκληση για του κ. πρύτανη προς την κοινωνία των Χανίων για συμπαράσταση στην προσπάθεια του ιδρύματος να ξεπεραστούν τα προβλήματα που θα φέρουν, εφ όσον εφαρμοστούν, οι προτεινόμενες αλλαγές με την κατάργηση του Γενικού Τμήματος.

Σαν δημοτική παράταξη δεν έχουμε σκοπό να εμπλακούμε σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την εκπαιδευτική κοινότητα, όταν όμως αυτά τα ζητήματα γίνονται σοβαρά προβλήματα που υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος με μεγάλη σημασία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και για την τοπική κοινωνία, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει συμβάλλει τα μέγιστα και σε οικονομικό επίπεδο για την δημιουργία και την στήριξη αυτού του σημαντικού Πολυτεχνείου.

Ο κ. πρύτανης μας ενημέρωσε για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το ίδρυμα στο εκπαιδευτικό του έργο και στην έρευνα από το ενδεχόμενο κατάργησης του Γενικού Τμήματος, αλλά και στην φοίτηση μεταπτυχιακών φοιτητών που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τμήμα παρεχόμενης εκπαίδευσης και προσθέτει κύρος στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Η πρόταση της συγκλήτου για μετεξέλιξη του γενικού τμήματος σε «τμήμα επιστήμης μηχανικών» φαίνεται να αποτελεί λύση ώστε να μην υποβαθμιστεί το εκπαιδευτικό έργο του ιδρύματος και να μην κινδυνεύσει στο μέλλον η αυτονομία του λόγω συρρίκνωσης των τμημάτων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook