Λιτό ήταν το γεύμα που παρέθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τους υπόλοιπους υπουργούς, με το πρώτο πιάτο να αποτελείται από μπουκιές, ενώ στη συνέχεια το μενού περιλάμβανε λαβράκι ιχθυοτροφείου.

Στην ελληνική αποστολή προσφέρθηκε λευκό κρασί, ενώ οι Τούρκοι ήπιαν τσάι και πορτοκαλάδες. Το τραπέζι έκλεισε με ανατολίτικα επιδόρπια, με μπακλαβάδες σιροπιαστούς με πλούσια γέμιση φιστίκι.

Ο κ. Ερντογάν, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον παλιό του γνώριμο Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο είχε γνωριστεί από τότε που ο κ. Αβραμόπουλος ήταν δήμαρχος Αθήνας και ο κ. Ερντογάν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, ενώ ο κ. Ερντογάν του χάρισε το αγαπημένο του κεχριμπαρένιο κομπολόι του με τις 33 χάντρες, το οποίο δεν αποχωρίζεται ούτε στις επίσημες ομιλίες του. Ο κ. Αβραμόπουλος το δέχθηκε με μεγάλη χαρά και στην πτήση της επιστροφής στην Αθήνα το επιδείκνυε με καμάρι. Ο κ. Αβραμόπουλος ένιωσε τέτοια οικειότητα για τον παλιό του φίλο, που κάποια στιγμή του είπε ότι «δεν μπορώ να σε αποκαλώ εξοχότατο. Έχω μάθει να σε αποκαλώ Ταγίπ», με τους δύο άντρες να συμφωνούν εν τέλει να αφήσουν κατά μέρος το πρωτόκολλο των προσφωνήσεων και να αποκαλεί ο ένας τον άλλον «Ταγίπ» και «Ντιμίτρι».

Εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο, σύμφωνα με το «Βηματοδότη», ο κ. Ερντογάν έδειξε ενδιαφέρον και για τις αρμοδιότητες της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη. Ήταν άλλωστε η μοναδική γυναίκα υπουργός. Της απηύθυνε τον λόγο και την κάλεσε να πει τις προτάσεις της για την ελληνοτουρκική συμφωνία για τον τουρισμό.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook