Οι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να έχουν ξεκινήσει ήδη τα \”ανέκδοτα\” για το κατά πόσο μία Ελληνοαμερικανίδα μπορεί να ελέγξει τον αμερικανικό προϋπολογισμό, συνδέοντας μάλιστα την κατάσταση στη χώρα μας με το \”που μας οδηγεί ο Ομπάμα\”, όμως η 47χρονη Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ έχει να επιδείξει αρκετά στην λαμπρή καριέρα της. Και σίγουρα φαίνεται να έχει τα φόντα για μία δύσκολη κυβερνητική θέση.

Την εγγονή ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, που γεννήθηκε το 1965 στη Δυτ. Βιρτζίνια, πρότεινε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα στη θέση της δ/ντριας του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου. Την πρόταση του αναμένεται να εγκρίνει χωρίς προβλήματα η Γερουσία, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί δεν έχουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις στο πρόσωπο της. 

Η 47χρονη Μάθιους με πετυχημένη θητεία στην κυβέρνηση Κλίντον, στο χώρο των μεγάλων επιχειρήσεων (Wal-Mart) και της διεθνούς φιλανθρωπίας (Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς) ουσιαστικά θα αναλάβει να \”μειώσει\” τις διαφορές μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Ρεπουμπλικάνων πάνω στο ακανθώδες ζήτημα του προϋπολογισμού.

Ως έμπειρη στο \”να βρίσκει λύσεις και να δημιουργεί συναινέσεις\”, όπως τόνισε συνεργάτης του Προέδρου Ομπάμα, θα προσπαθήσει να κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τους Ρεπουμπλικάνους, για να μην εφαρμοστούν για δεύτερη φορά οι αυτόματες περικοπές δαπανών 85 δισ δολ. που προκάλεσαν ήδη μεγάλη αναστάτωση στις ΗΠΑ λόγω των επικείμενων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Από νεαρή ηλικία η αριστούχος απόφοιτη του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης φαινόταν ότι θα έχει λαμπρή καριέρα. Μόλις 22 ετών έγινε βοηθός του Ελληνοαμερικανού κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Δουκάκη, ενώ σε ηλικία 32 ετών διορίστηκε αναπληρώτρια προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί Μπιλ Κλίντον. Εκεί απέκτησε εμπειρία σε δημοσιονομικά θέματα καθώς διατέλεσε βασική συνεργάτιδα του υπ. Οικονομικών Ρόμπερτ Ρούμπιν και στη συνέχεια αναπληρώτρια δ/ντρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

Η 47χρονη Ελληνοαμερικανίδα ήταν Πρόεδρος του Ιδρύματος Wal-Mart ενώ διετέλεσε επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Ανάπτυξης, που σύστησαν οι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Το Φεβρουάριο του 2007 παντρεύτηκε το δικηγόρο Στίβεν Μπάργουελ. Έχουν ένα παιδί.

Γονείς της είναι ο Δρ. Γουίλιαμ Μάθιους και η Κλειώ Μάθιους.

 

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook