Μετά από συνεργασία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θανάση Καρούντζου κατατέθηκε το ποσό των 2.183.684,74 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αποζημίωση των τμημάτων που θα απαλλοτριωθούν για την κατασκευή του έργου \”Διαπλάτυνση οδικού τμήματος από τον κόμβο Γουρνών μέχρι την διακλάδωση των Σταυρακίων\”.

Πρόκειται για τμήμα της Εθνικής οδού Ηρακλείου – Μοιρών με πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο στο οποίο καταγράφονται συνεχώς πολλά και σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Το έργο είναι πλέον ώριμο για ένταξη σε πρόγραμμα κατασκευής, αφού έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες.

Το συνολικό μήκος του οδικού έργου είναι 8 χλμ. και αποτελεί συνέχεια του τμήματος που ήδη εκτελείται από Εκκλησία Εσταυρωμένου μέχρι κόμβο Γουρνών 2,5 χλμ.

Επίσης, προβλέπεται να κατασκευαστούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με προστατευτικό στηθαίο στην μέση, πλήρες δίκτυο παραπλεύρων δρόμων, ηλεκτροφωτισμός και υδραυλικά έργα (αποχέτευση).

(ota.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook