Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνει μια εκδήλωση – αφιέρωμα μνήμης και τιμής στους ευεργέτες του Μεγάλου Κάστρου Πανανό & Αθηνά Θεοδουλάκη για το «Πανάνειο Δημοτικό νοσοκομείο», Αντώνιο & Βικτωρία Καπετανάκη για το «Καπετανάκειο Εκπαιδευτήριο» και Γεώργιο & Μαρία Γερωνυμάκη για το «Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 19:30 μ.μ. και αποτελεί τον πρώτο κύκλο από σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Η πόλις θυμάται τους ευεργέτες της » που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Η προσφορά των παραπάνω ευεργετών είναι ένα φωτεινό παράδειγμα στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε και αποτελεί ένα φάρο προσφοράς για όλους τους συμπολίτες μας που αναζητούν μιμητές των έργων τους.
Ιχνηλατώντας τα σημάδια της Ιστορίας της πολύπαθης πόλης μας , ανακαλύπτουμε φωτεινές μορφές , όπως αυτές που θα μας παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι εκλεκτοί ομιλητές.
• Δημήτρης Σάββας, Προϊστάμενος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου, «Πανανό και την Αθηνά Θεοδουλάκη-Πανάνειο Δημοτικό Νοσοκομείο» 
• Καίτη Κικιβαράκη-Χναράκη,Φιλόλογος –Εκπαιδευτικός, «Αντώνιο και την Βικτωρία Καπετανάκη-Καπετανάκειο Εκπαιδευτήριο» 
• Μανώλης Δρακάκης, Προϊστάμενος Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Ηρακλείου, «Γεώργιος και Μαρία Γερωνυμάκη –Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο» 
VIDEO-παρουσίαση: Μανώλης Σφακιανάκης, Σκηνοθέτης -Παραγωγός
Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής και μαέστρου Νίκου Αντωνακάκη 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook