Ολοσχερώς καταστράφηκε το διαδραστικό μουσείο της επιστήμης στην παραθαλάσσια περιοχή Μπανιόλι, λίγο έξω από την Νάπολη.

Το μέτωπο της φωτιάς ξεπέρασε μέσα σε λίγα λεπτά τα εκατό μέτρα. Μεγάλο μέρος των μουσειακών εγκαταστάσεων είχε οικοδομηθεί με τη χρήση ξύλου, κάτι που συνέβαλε στη γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Ο δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις δεν αποκλείει το τραγικό συμβάν να αποτελεί ενέργεια εμπρηστών που ενδέχεται να έδρασαν για λογαριασμό του οργανωμένου εγκλήματος της πόλης, της Καμόρα, η οποία έχει οικοδομικές βλέψεις σε όλο το Μπανιόλι. Παρόμοιες «υποψίες» εκφράζει ο διεθνούς φήμης συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, ορκισμένος εχθρός της Καμόρα.

Με την καταστροφή του πόλου της επιστήμης της Νάπολης χάνουν την δουλειά τους συνολικά πάνω από 300 εργαζόμενοι. Πολλοί από αυτούς έσπευσαν από τα χαράματα μπροστά στην κύρια είσοδο του μουσείου, απ' όπου παρακολούθησαν τις επιχειρήσεις των πυροσβεστών, με την ελπίδα να σωθεί έστω ένα μικρό τμήμα του μουσείου.

Μεγάλος αριθμός Ναπολιτάνων μετέβη στο σημείο, δηλώνοντας πρόθυμο να βοηθήσει όπως μπορεί στην ανοικοδόμηση του μουσείου.


newsbeast.gr