Με τη συμπλήρωση δυο εβδομάδων λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωοδόχος Πηγή-Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας», τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού και το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όλους εκείνους που συνέβαλαν στον αρχικό εξοπλισμό και εφοδιασμό του Παντοπωλείου.

Συγκεκριμένα, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, την Χαλκιαδάκης Α.Ε., την Σαβοϊδάκης Α.Ε., την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, την Β.Καυκάς Α.Ε. Εμπορία Ηλεκτρολογικών Υλικών-Φωτιστικών, την Άλφα Απολυμαντική Σπύρου Βουβάκη, την Δανδουλάκης Γ. &ΣΙΑ Ο.Ε., την Alikon Χημικά Ε.Π.Ε, την ΚΣΟΣ, τον Σύλλογο Λαχανεμπόρων, το Hondos Center, τον Αντώνιο Α. Μπούγια Εργασίες Πρασίνου, την Coca Cola, το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Μαρίας Μηλάκη, την κ.Κλαίρη Μητσοτάκη, τον κ. Γιώργο Σταυρουλάκη,την κ. Μαλαματένια Κλάδου – Σφακιανάκη, την κ. Ευαγγελία Βιολάκη, την κ. Χρυσούλα Σαμαριτάκη, τους μαθητές της Β’ τάξης Λυκείου Γαζίου, τους γονείς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμά μας και ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργεί καθημερινά για τα επόμενα δύο χρόνια στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στην οδό Μονής Αγκαράθου και Κοσμά Ζώτου (Πλατεία Αγίου Δημητρίου). Θα εξυπηρετεί 150 τουλάχιστον οικογένειες σε μηνιαία βάση (με σειρά προτεραιότητας και μετά από μοριοδότηση), σε είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, ατομικής περιποίησης – υγιεινής, ψυχαγωγίας και παιδείας αξίας 40 ευρώ.

 Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Προσκαλούμε όλη την τοπική κοινωνία, ιδιώτες, επιχειρήσεις, φορείς και συλλόγους να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και τη συλλογικότητα μπορούμε να αντιδράσουμε στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, αλλά και στην εμφάνιση των ακραίων τάσεων της κοινωνίας μας που θέτει στο περιθώριο τους πιο αδύναμους.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια, συγκεντρώνοντας τρόφιμα μακράς διάρκειας, βιβλία, cds – dvds, είδη ατομικής περιποίησης και υγιεινής (οδοντόκρεμα, σαπούνι κτλ), χαρτικά και είδη καθαρισμού (χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, υγρό πιάτων, απορρυπαντικό ρούχων κτλ), είδη ρουχισμού (καινούρια ή μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση και αποστειρωμένα).

Για περισσότερες πληροφορίες :
Κοινωνικό Παντοπωλείο , τηλ. 2810 244186

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook