Αντιαναπτυξιακές χαρακτήρισε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας την Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Μαυραγάνης εστίασε στις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, τονίζοντας πως οι θέσεις αυτές δεν προσελκύουν επενδύσεις.

«Πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις εάν έχουμε προτάσεις για περαιτέρω φορολόγηση των επιχειρήσεων; Ακούσαμε χθες τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων και μάλιστα να προτείνει και φορολόγηση των διανεμομένων μερισμάτων στην κλίμακα. Δηλαδή, έχουμε 26%, θα πάει παραπάνω και θα έχουμε και τους συντελεστές στην κλίμακα φορολόγησης των φυσικών προσώπων που φτάνουν 42%, θα φτάσουμε λοιπόν στην πλήρη φορολόγηση, συνεπώς από πλευράς επενδύσεων δεν υπάρχει κανένα κίνητρο», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των καταθέσεων, υποστηρίζοντας πως τέτοιες προτάσεις δεν βοηθούν στην ανάπτυξη και προκαλούν προβλήματα στην οικονομία και στον τραπεζικό τομέα.

«Δεν υπάρχει δυνατότητα να μιλάμε για επενδυτικά εργαλεία όταν προτείνουμε τη φορολόγηση των καταθέσεων, γιατί το ακούσαμε κι αυτό, ότι μέσα στο περιουσιολόγιο και στη φορολόγηση της περιουσίας θα περιληφθούν και οι καταθέσεις», σημείωσε σχετικά.

Αμετάβλητο το όριο για κατασχέσεις

Παράλληλα ο κ. Μαυραγάνης διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του ορίου του ακατάσχετου ποσού από μισθούς και συντάξεις, για χρέη προς το δημόσιο, το οποίο παραμένει στα 1.000 ευρώ.

Το θέμα έθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν.Καραθανασόπουλος επικαλούμενος την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλάξει το όριο αυτό από τα 1.000 ευρώ που είναι τώρα στα 600 ευρώ.

Παρά τη διαβεβαίωση του κ. Μαυραγάνη, ο πρόεδρος της επιτροπής Αντ.Μπέζας κάλεσε τον υφυπουργό να επιληφθεί του θέματος που έχει προκύψει με τη διαφορά που εντοπίζεται ανάμεσα στην έκθεση του ΓΛΚ και της διάταξης του νομοσχεδίου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook