Ποικίλες δράσεις ετοιμάζονται στα Χανιά στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, 8 Μάρτη.

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων καλεί όλες και όλους τους Χανιώτες στην προβολή της ταινίας «Τα Σταφύλια της Οργής», την Πέμπτη 7 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΒΕ, στην αίθουσα του υπογείου). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, 8 Μάρτη.

Την ίδια ώρα το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων διοργανώνει συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει

Η 8η Μάρτη αποτελεί μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών και παράλληλα αφορμή για κάλεσμα στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να πάρουν στα χέρια τους τη σκυτάλη, να πάρουν θέση στον αγώνα, να οργανώσουν την πάλη τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της ανισοτιμίας. Ο αγωνιστικός εορτασμός της επετείου είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος, όπως και του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών.

Φέτος, η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας βρίσκει τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, τις φτωχές αγρότισσες, τις συνταξιούχους, τις νέες των λαϊκών οικογενειών, τις μετανάστριες να παλεύουν με την ανεργία και τα εκρηκτικά ποσοστά της, με τη φτώχεια που απειλεί τις ίδιες και τις οικογένειές τους, με την επίθεση στα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και κοινωνικά τους δικαιώματα. Ο εορτασμός της επετείου πρέπει να γίνει αφορμή για να οργανωθούν κινητοποιήσεις με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα των γυναικών και των οικογενειών τους. Να γίνει ευκαιρία για να αναπτυχθεί συζήτηση και προβληματισμός για την ανάγκη να πάρουν οι γυναίκες μέρος στους ταξικούς αγώνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook