Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα, όπως παρουσιάσε το Flashnews.gr (δείτε εδώ) την τελική πρότασή του για το σχέδιο «Αθηνά» και η οποία θα παρουσιασθεί αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στη Βουλή, προς τους βουλευτές.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης έκανε πριν λίγο την παρακάτω δήλωση:

“Με βάση τα στοιχεία φαίνεται ότι το Παράρτημα του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα καταργείται και το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης συγχωνεύεται και μεταφέρεται στο Ηράκλειο.

Τους τελευταίους μήνες ο λαός της Ιεράπετρας διεκδίκησε και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης του Τμήματος. Ο Δήμος της Ιεράπετρας μαζί με τους φορείς κατέγραψαν και ενημέρωσαν τον Υπουργό Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κόμματα και πολιτικούς παράγοντες. Κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν γνώριζε. Ακόμα και την Δευτέρα 4 Μαρτίου στείλαμε στον Υπουργό, αναλυτικά τις δεσμεύσεις μας, για τη στήριξη που θα παρέχει προς το Τμήμα ο Δήμος Ιεράπετρας.

Αύριο το πρωί αναχωρώ για την Αθήνα. Έχω ήδη ζητήσει από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρξει πρωινή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και άμεση συνεδρίαση στις 10 το πρωί, προκειμένου να διαμορφωθεί επίσημα η θέση της πόλης. Για μας η διεκδίκηση δεν έκλεισε ακόμα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook