Πριν από λίγες ημέρες, οι κάτοικοι της πόλη Ealing, δυτικά του Λονδίνου, χάζευαν όπως πάντα τα περιστέρια που συγκεντρώνονταν στην πλατεία της πόλης, ώσπου αντίκρισαν ένα παράξενο θέαμα: Ένα ροζ περιστέρι εμφανίστηκε ξαφνικά ανάμεσα στα υπόλοιπα!

Η εμφάνιση του «εξωτικού» περιστεριού με το χρώμα… φλαμίνγκο, προκάλεσε ενθουσιασμό στους κατοίκους – οι οποίοι έσπευσαν να το απαθανατίσουν, δηλώνοντας ότι «δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο»- αλλά και το ενδιαφέρον των επιστημόνων.

«Θα μπορούσε να έχει βουτήξει κατά λάθος σε χρωματισμένο νερό, κάποιος να το έχει χρωματίσει ηθελημένα ή το ροζ χρώμα να οφείλεται σε κάποια αλλαγή στη διατροφή του, λένε οι ειδικοί.

Ο εμπειρογνώμονας πτηνών κ. Tim Webb από το RSPB (Βασιλική Εταιρεία για την Προστασία των Πτηνών) επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για κλασικό περιστέρι και λέει σχετικά: «Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο τα φτερά του έγιναν ρόζ. Ίσως η τακτική κατανάλωση τροφίμων με υψηλά επίπεδα βήτα καροτίνης και κανθαξανθίνης -αβλαβείς φυσικές χρωστικές τροφίμων- θα μπορούσε να αλλάξει το χρώμα των φτερών του».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος περιστεριού, το nesoenas mayeri, το οποίο ενδημεί στο Μαυρίκιο και διαθέτει μέσα στο γκριζωπό φτέρωμά του ορισμένα ροζ φτερά. Η διαφορά είναι ότι από το περιστέρι του Ealing απουσιάζουν εξ ολοκλήρου τα γρι φτερά!

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook