Σχεδόν 43 χρόνια από τον θάνατό του θρυλικού κιθαρίστα της ροκ Τζίμι Χέντριξ, ένας νέος δίσκος του κυκλοφορεί από σήμερα με τίτλο «Άνθρωποι, Κόλαση κι Άγγελοι», που περιλαμβάνει δώδεκα ηχογραφήσεις του στο στούντιο, οι οποίες χρονολογούνται από το 1968 και το 1969.

Το νέο αυτό άλμπουμ «δείχνει τον θρυλικό κιθαρίστα τη στιγμή που δουλεύει χωριστά από τη μπάντα του Jimi Hendrix Experience» και αναζητεί καινούριους ήχους κι εκφραστικά μέσα, σύμφωνα με τους διαχειριστές της κληρονομιάς του Χέντριξ, του ιδρύματος Experience Hendrix LCC και τη Legacy Recordings της Sony.

Ο δίσκος παρουσιάζει «μία μεγάλη ποικιλία από ήχους και είδη—πνευστά, πλήκτρα, κρουστά και δεύτερη κιθάρα—που ο Τζίμι ήθελε να ενσωματώσει στη νέα μουσική του», τονίζει η δισκογραφική εταιρεία.

Συμπαραγωγοί στον δίσκο είναι η αδελφή του κιθαρίστα Τζέινι Χέντριξ και ο Έντι Κρέιμερ, ο οποίος υπήρξε ο ηχολήπτης του μεγάλου δεξιοτέχνη σε όλες του τις ηχογραφήσεις στη διάρκεια της καριέρας του.

Ο βιρτουόζος κιθαρίστας, που πέθανε σε ηλικία 27 ετών στις 18 Σεπτεμβρίου 1970, όσο ζούσε είχε ηχογραφήσει τρεις δίσκους, όμως δεκάδες άλλες συνθέσεις του και στουντιακές ηχογραφήσεις έχουν κυκλοφορήσει έκτοτε.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook