Είναι δύο κορυφαίες φίρμες. Μοιραία λοιπόν όταν παρουσιάζουν ένα νέο μοντέλο, το θέμα να γίνεται πρώτο παγκοσμίως, στα ΜΜΕ.

Ο λόγος φυσικά για την Lamborghini και την Ferrari που έχουν τραβήξει επάνω τους τα βλέμματα στην Έκθεση της Γενεύης με τα νέα τους δημιουργήματα, την Veneno και την LaFerrari αντίστοιχα.

Lamborghini Veneno

Η Lamborghini αποκάλυψε σήμερα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο υπεραυτοκίνητό της με την ονομασία Veneno.

Η Lamborghini Veneno δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 50ής επετείου της εταιρείας ενώ συγχρόνως το Veneno είναι το πιο αποκλειστικό όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ από Lamborghini, αφού θα παραχθεί σε μόλις τρία αντίτυπα καθένα από τα οποία τιμάται προς 3.000.000 ευρώ!

\"\"

Όπως  πιθανώς συμπεραίνετε και τα τρία αντίτυπα της Lamborghini Veneno έχουν ήδη πωληθεί. Για την κινητήρια δύναμη της Veneno, η Lamborghini επέλεξε ένα 6,5-λίτρων V12 κινητήρα που αναπτύσσει 750 ίππους.

Με αυτόν τον κινητήρα το τέρας, η Veneno δηλαδή, είναι σε θέση να επιταχύνει από μηδέν έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 355 χλμ./ώρα.

Η Veneno είναι ουσιαστικά ένα πρωτότυπο με αγωνιστικές καταβολές που είναι αναγνωρισμένο όμως και  για χρήση σε δημόσιους δρόμους. Ο κινητήρας της Veneno συνδυάζεται με ένα κιβώτιο 7-τάχυτο της Lambo  και ένα all-wheel-drive σύστημα που μεταφέρει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Στα στιλιστικά στοιχεία της Veneno περιλαμβάνονται οι τεράστιες εισαγωγές αέρα, ένα επανασχεδιασμένο κάλυμμα του κινητήρα, τα σε σχήμα Υ LED φώτα, ένας διαχύτη αποτελέσματα και μια επιβλητική σειρά από φτερά και πτερύγια.

\"\"

LaFerrari

Κυρίες και κύριοι, αυτό είναι ένα υπεραυτοκίνητο, από μια φίρμα που ξέρει πολύ καλά τα μυστικά για την κατασκευή ξεχωριστών αυτοκινήτων. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Ferrari, το νέο δημιούργημα της οποίας φέρει την ονομασία LaFerrari και είναι εμπνευσμένο από τον κόσμο της Formula 1.

Το ιταλικό supercar αποδίδει 963 ίππους και 900 Νm ροπής, Με αυτά τα χαρακτηριστικά το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 350 χλμ./ώρα.

Η δύναμη για το νέο supercar προέρχεται από έναν  V12 κινητήρα 6262 κ.ε., ακριβώς όπως και  στην F12. Ο κινητήρας παράγει 800 ίππους  στις 9.000 σ.α.λ. και 700 Nm ροπής στις 6.750 σαλ.  Οι άνθρωποι που έχουν δει το αυτοκίνητο λένε ότι είναι συντονισμένο  για να ακούγεται ακριβώς όπως ένα μονοθέσιο της F1 στις υψηλές στροφές, και ακριβώς όπως ένα πραγματικό αυτοκίνητο F1, έρχεται επίσης με το KERS και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν με την σειρά τους άλλους 163 ίππους φθάνοντας την συνολική ιπποδύναμη στα 963 άλογα.

Το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε 499 κομμάτια τα οποία πριν ακόμη βγουν στην αγορά έχουν πουληθεί. Το κόστος απόκτησης της νέας Ferrari υπολογίζεται στο 1,3 εκάτ. ευρώ.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook