Καθυστερήσεις καταγράφει το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, καθώς οι τέσσερις μεγάλοι διαγωνισμοί που προγραμματίζονταν να προκηρυχθούν εντός του α\’ τριμήνου του έτους μετατίθενται για το β\’ τρίμηνο.

Πρόκειται για τους διαγωνισμούς της ΛΑΡΚΟ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), των ΕΛΤΑ και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΛΒΟ).

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την έκθεση του ΤΑΙΠΕΔ για την περίοδο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2012 που αναφέρεται και στη γενικότερη πρόοδο του προγράμματος, δηλαδή τις αποκρατικοποιήσεις οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν το α\’ και το β\’ τρίμηνο του 2013.

Το αμέσως προηγούμενο χρονοδιάγραμμα περιελάμβανε οκτώ προκηρύξεις διαγωνισμών εντός του α\’ τριμήνου: ΟΔΙΕ, ΛΑΡΚΟ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, Εγνατία Οδός, Περιφερειακά Αεροδρόμια, μαζί με Μικρά Λιμάνια & Μαρίνες. Τώρα, οι τέσσερις εξ αυτών έχουν μετατεθεί για το β\’ τρίμηνο.

Εξάλλου, την Τρίτη προκηρύχθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος αφενός για τη παραχώρηση του ακινήτου του Αγίου Ιωάννη στη Σιθωνία Χαλκιδικής αφετέρου για την εκπόνηση master plan στο πρώτο πακέτο με τις μαρίνες (Άλιμος, Ύδρα, Πόρος, Επίδαυρος).

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook