Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου αποφάσισε χτες να καλέσει η Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Την ίδια στιγμή άνοιξαν τα «κιτάπια» τους οι τράπεζες, και μετά την επιμονή των μελών της Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ απέστειλαν χθες στο ΣΔΟΕ όλα τα στοιχεία που αφορούν την κινητή και ακίνητη περιουσία των στενών συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου – τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από την επίμαχη λίστα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα κληθούν να καταθέσουν στην Επιτροπή οι εξαδέλφες του πρώην υπουργού Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους Ανδρέας Ρωσσώνης και Συμεών Σικιαρίδης.

Παράλληλα, σε κλίμα έντασης αποφασίστηκε να σταλούν προς εξέταση στον εισαγγελέα οι πρώην υπουργοί Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Χάρης Παμπούκης, Δημήτρης Δρούτσας, οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Χάρης Μπότσαρης καθώς και ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Κρις Πιγκάλ.

Μάλιστα, καθώς τα μέλη της Επιτροπής αδυνατούσαν να συμφωνήσουν στη λίστα των μαρτύρων που θα πρέπει να σταλούν προς εξέταση στον εισαγγελέα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης, φωνάζοντας στους διαδρόμους της Βουλής: «Εχετε καταντήσει την Επιτροπή θέατρο παραλόγου, είστε όλοι σας καραγκιόζηδες».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ. Εντονη επίσης ήταν η διαφωνία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αργά χθες το απόγευμα εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν τον πρόεδρο της Επιτροπής και την κυβερνητική πλειοψηφία «για προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας» και προστασίας συγκεκριμένων προσώπων.

Αργά χθες το βράδυ, καταθέτοντας στην Προκαταρκτική, ο πρώην διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας φέρεται να επέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση ότι ουδέποτε ανέφερε πως «πίσω από τον λογαριασμό των 550 εκατ. ευρώ κρύβεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου».

ΚΟΝΤΡΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τόνοι ανέβηκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης μεταξύ του κ. Λέκκα και του Βασίλη Καπερνάρου, όταν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε όλα τα στελέχη του ΣΔΟΕ ότι «τα παίρνουν». «Να ανακαλέσετε», φέρεται να του ζήτησε με αυστηρό ύφος ο μάρτυρας, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να δανειστεί 80.000 ευρώ προκειμένου να κάνει μεταμόσχευση νεφρού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook