Οι πρώτες συλλήψεις για κλοπή ηλεκτρικού καλωδίου με σκοπό την πώληση χαλκού πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Ρέθυμνο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Αστυνομικού Τμήματος Λαππαίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.).

Οι δράστες τρεις αλλοδαποί υπηκόοι Βουλγαρίας ηλικίας 30, 33 και 26 ετών, είχαν αναπτύξει πλούσια δράση και όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, στο παρελθόν είχαν κλέψει 100 μέτρα ηλεκτρικού καλωδίου της ΔΕΗ ενώ σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες προσπάθησαν να αφαιρέσουν ηλεκτρικά καλώδια, τα οποία ήταν εγκατεστημένα σε καντίνα ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού, με σκοπό την πώληση του χαλκού που εμπεριέχεται σε αυτά, έγιναν όμως αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών και συνελήφθησαν.

Από την προανάκριση, που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω αλλοδαποί, είχαν αφαιρέσει στο παρελθόν, από την καντίνα του 43χρονου, 120 μέτρα ηλεκτρικό καλώδιο και 10 φωτιστικά εξωτερικού χώρου.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100 μέτρα ηλεκτρικό καλώδιο και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπής, μέρος των οποίων, αναγνωρίστηκε από εκπρόσωπο της Δ.Ε.Η. και στη συνέχεια του αποδόθηκε.

Επίσης, σε βάρος του 30χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσαν και εννέα καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook