Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας το οποίο υλοποιήθηκε από την «Σύμπραξη Χανίων» με την ταυτόχρονη απασχόληση 613 ανέργων για πέντε μήνες.

Όμως οι άνθρωποι αυτοί ξαναβλέπουν τον εφιάλτη της ανεργίας και όπως τονίστηκε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου το πρόγραμμα πρέπει να επαναληφθεί καθώς μπορεί να μην λύνει το πρόβλημα της ανεργίας αλλά αποτελεί έστω προσωρινή ανακούφιση για τους ανέργους.

Όπως επισημάνθηκε – μεταξύ άλλων – από τους κ.κ. Αντώνη Παπαδεράκη, πρόεδρο, Αλέκο Περιβολάκη, διευθυντή και Ηρακλή Δαράκη στέλεχος, της Σύμπραξης Χανίων

«Η τρέχουσα οικονομική κρίση έχει προκαλέσει εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην Ελληνική αγορά εργασίας με αποτέλεσμα η ανεργία να κινείται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών και παράλληλα η απασχόληση να έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Η κατάσταση αυτή που τείνει να εξελιχτεί σε ένα εν δυνάμει εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα αντανακλά την παρατεταμένη ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική οικονομία με βασικά συμπτώματα την κατάρρευση της ζήτησης την μείωση της οικονομικής δραστηριότητας τη χρηματοδοτική ασφυξία και το κλείσιμο των επιχειρήσεων, καθώς και την δυσκολία ανάκαμψης που καθιστά ιδιαίτερα δυσοίωνες τις προοπτικές βραχυπρόθεσμης αναπλήρωσης σημαντικού μέρους θέσεων εργασίας προκειμένου να αντιστραφεί η συνεχιζόμενη τάση διεύρυνσης της ανεργίας.

Επειδή τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φώς της δημοσιότητας είναι εφιαλτικά, και επειδή από την διαχείριση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας εκ μέρους μας ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εφιάλτη της ανεργίας κρίνουμε σκόπιμο και επιβεβλημένο να ζητήσουμε από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς της να εξετάσει την δυνατότητα επανάληψης αυτού του προγράμματος αναγνωρίζοντας ότι προγράμματα όπως της κοινωφελούς εργασίας δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά αποτελούν ένα έστω και προσωρινό ανάχωμα στο δραματικό αυτό πρόβλημα.»

Επίσης με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας ευχαρίστησαν όλους όσοι εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με την Σύμπραξη Χανίων για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος .

«Ειδικότερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Συμπράττοντες φορείς (που είναι οι 7Δήμοι του Νομού Χανίων η Περιφερειακή ενότητα Χανίων ο ΟΑΔΥΚ το σωματείο ΑΜΕΑ Χανίων το
Αννουσάκειο Ίδρυμα και η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης ) τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Χανίων,του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας .

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ως Σύμπραξη Χανίων υλοποιήσαμε ένα πρωτοφανές πρόγραμμα σε αριθμό ταυτόχρονων προσλήψεων για τον Νομό μας.

Οι διαδικασίες που τηρήθηκαν ήταν απόλυτα σύμφωνες με τις οδηγίες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και τε-
λούσαν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους ίδιους τους εργαζόμενους που προσλήφτηκαν και εργάστηκαν στο πρόγραμμα και που κατά γενική ομολογία επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευσυνειδησίας και συνέβαλαν τα μέγιστα στις δράσεις που τοποθετήθηκαν.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook