Μετά τις μαζικές προσαγωγές και τον εξαναγκασμό πολιτών να δώσουν δείγμα DNA, η αστυνομία Πολυγύρου συνεχίζει τις έρευνες για την επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής, καλώντας για εξέταση μια 15χρονη μαθήτρια, χωρίς καν να ενημερώσει τους γονείς της. Η 15χρονη έχει κληθεί να εμφανιστεί στην ασφάλεια το απόγευμα της Τετάρτης. Έντονες οι αντιδράσεις στην Ιερισσό, με κλειστά σχολεία και τους κατοίκους να καταγγέλλουν προσπάθεια τρομοκράτησης των ιδίων και των παιδιών τους.

Η 15χρονη μαθήτρια της α\’ τάξης Λυκείου δέχθηκε μια κλήση την ώρα του πρώτου διαλείμματος, το πρωί της Τρίτης, από αστυνομικό που της ζήτησε να μεταβεί στο Α.Τ. Πολυγύρου. Η μαθήτρια δήλωσε την ηλικία της και σοκαρισμένη ζήτησε εξηγήσεις. Ο αστυνομικός την κάλεσε εκ νέου επιβεβαιώνοντας ότι πρέπει να μεταβεί στο τμήμα.

Στο χωριό σήμανε συναγερμός: άρχισαν να χτυπάνε οι καμπάνες και όλοι οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματά τους και μαζί με τους γονείς τους συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, τρεις δικηγόροι προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελέα για να της μεταφέρουν το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται στην περιοχή και ειδικότερα στα σχολεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πατέρας της 15χρονης προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Α.Τ. Πολυγύρου για την διαδικασία που ακολούθησε, καθώς δεν ενημέρωσε τους γονείς, δεν γνωστοποιήθηκαν στην κοπέλα τα στοιχεία του φυσικού προσώπου που την καλούσε, δεν της ειπώθηκε με ποια ιδιότητα καλείται και κυρίως για ποιο θέμα.

Παρ\’ όλ\’ αυτά η 15χρονη παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με δικηγόρους. Ο αστυνομικός διευθυντής δήλωσε αναρμόδιος για την κλήτευση της μαθήτριας και ζήτησε χρόνο για συνεννοήσεις.

Λίγο αργότερα παρέδωσε έγγραφη κλήτευση στην 15χρονη για να παρουσιαστεί σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα ως μάρτυρας. Τα σχολεία παραμένουν και σήμερα, Τετάρτη, κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σε ανακοίνωσή τους, κάτοικοι της Ιερισσού καταγγέλλουν: «Είναι απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο να σύρονται τα παιδιά μας στα αστυνομικά τμήματα, να ανακρίνονται, να τρομοκρατούνται, να εκβιάζονται, να υποχρεώνονται σε παράνομη κατάθεση γενετικού υλικού.

»Καταγγέλλουμε την καταστρατήγηση του Συντάγματος, την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, την αστυνομική αυθαιρεσία και την έλλειψη της παραμικρής ανθρώπινης ευαισθησίας που οδηγεί στις προσαγωγές και τη στοχοποίηση ανηλίκων.

»Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και καθαρός. Σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης, φίμωσης και συκοφάντησής του, απαντάμε ότι: Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν υποχωρούμε! Θα προστατέψουμε τον τόπο και τα παιδιά μας!»

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook