Κατηγορηματική διάψευση έκανε ο διευθυντής του ιδρύματος Σόρος INET αναφορικά με τα τελευταία δημοσιεύματα γερμανικού εντύπου ότι ο μεγαλοεπενδυτής χρηματοδότησε το ταξίδι και την εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Κολούμπια όπου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το ίδρυμα δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του.

Σε πλήρη διάψευση της φημολογίας που δημιούργησε η γερμανική εφημερίδα «Wirtschafts-Woche» προχώρησε o διευθυντής επικοινωνίας του ΙΝΕΤ Eric Weiner στην ιστοσελίδα tvxs.gr όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Αυγή» . Το δημοσίευμα το οποίο αναπαρήγαγαν και «Τα Νέα» κατηγορούσε τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως χρηματοδοτούμενους από τον Τζορτζ Σόρος.

Ο κ. Weiner, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «το ΙΝΕΤ δεν πλήρωσε οτιδήποτε για αυτή την εκδήλωση ή την επίσκεψη των προσκεκλημένων και δεν διατηρεί τους παραμικρούς δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ο διευθυντής των ερευνητικών προγραμμάτων του think tank Thomas Frguson με επιστολή του στην γερμανική εφημερίδα, επεσήμανε ότι τα έξοδα του ταξιδιού του κ. Τσίπρα ανέλαβε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook