Τρία παιδιά κάηκαν ζωντανά, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο τροχόσπιτο που κατοικούσαν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους, σε συνοικία Ρομά στην πόλη του Βίντιν της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες των αστυνομικών αρχών, τα παιδιά βρίσκονταν μέσα στο τροχόσπιτο, το οποίο ήταν κλειδωμένο και δεν μπορούσαν να βγουν έξω, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite».

Πυροσβέστες, αστυνομικοί και νοσηλευτικό προσωπικό που ειδοποιήθηκαν για την φωτιά στην συνοικία «Νέος Δρόμος» στο Βίντιν έσπευσαν στο σημείο, όπου είδαν το τροχόσπιτο τυλιγμένο στις φλόγες και επιχείρησαν να σβήσουν την πυρκαγιά.

Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα τα τρία παιδιά – δύο αγόρια ηλικίας 4 και 7 ετών, αντίστοιχα και η 17 μηνών αδελφή τους – να απανθρακωθούν.

Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι οι γονείς των παιδιών, 24 ετών η μητέρα και 33 ο πατέρας, τα είχαν αφήσει μόνα τους στο τροχόσπιτο.

Οι σοροί των παιδιών εστάλησαν στο νοσοκομείο για να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και η αστυνομία διεξάγει δεύτερη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς. Προς το παρόν ανακοινώθηκε ότι στο τροχόσπιτο υπήρχε ξυλόσομπα.

Σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας αναφέρεται ότι ο πατέρας πήγε να πει ένα ποτό σε μια κοντινή ταβέρνα και κλείδωσε μέσα στο τροχόσπιτο τα παιδιά. Και οι δύο γονείς συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν έως ότου οριστεί ακρόαση.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook