Βασικό θέμα της ατζέντας στις συζητήσεις με την τρόικα είναι η κινητικότητα στο Δημόσιο, είπε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία των συζητήσεων με το κλιμάκιο των δανειστών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι βασικό θέμα της ατζέντας στις συζητήσεις με την τρόικα είναι η κινητικότητα στο Δημόσιο, διέψευσε όμως τα σενάρια που θέλουν να υπάρχει εμπλοκή για το γνωστό θέμα.

«Ακόμα τα θέματα είναι ανοιχτά και θα μείνουν ανοιχτά μέχρι που θα τα κλείσουμε», είπε, ενώ για τη δόση του Μαρτίου ανέφερε πως «νομίζω ότι θα την πάρουμε».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ως κεντρικό προαπαιτούμενο για τη δόση του Μαρτίου, τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, απάντησε ότι τα «τα προαπαιτούμενα είναι γνωστά».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ενδεχόμενης εμπλοκής, ανέφερε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δεν θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον κ. Σαμαρά, αλλά όταν θα ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών της με τους υπουργούς. Οι επικεφαλής του κλιμακίου αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα και την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή της με τον κ. Στουρνάρα, η τρόικα έθεσε μετ\’ επιτάσεως το θέμα της απομάκρυνσης των 7.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Μάλιστα, μετά την συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετέβη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για να συζητήσει το θέμα με το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές εκφράζουν ενστάσεις για το σχέδιο απομάκρυνσης των 7.000 επίορκων και την ένταξη 25.000 υπαλλήλων στο καθεστώς της κινητικότητας.

Αν δεν υλοποιηθεί η απομάκρυνση των επίορκων, οι δανειστές επισείουν την απειλή οριζόντιων απολύσεων και το πάγωμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Οι εταίροι ζητούν επιτακτικά στοιχεία και συγκεκριμένους αριθμούς, που να πείθουν για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας – κινητικότητας και την έξοδο υπαλλήλων από το Δημόσιο.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook