Το 25% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει να πάει διακοπές το καλοκαίρι του 2013, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή δημοσκόπηση για τον τουρισμό που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η κατάσταση ωστόσο είναι ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος , όταν, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 37% των Ελλήνων (έναντι 27% των Ευρωπαίων) δεν πήγε διακοπές, με το 72% των συμπολιτών μας να επικαλείται οικονομικούς λόγους, τη στιγμή που είναι ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 46%.

Στην ερώτηση «η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα σχέδιά σας για τις διακοπές σας το 2013;», θετικά απαντά περίπου το 95% των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, το 38% των ερωτηθέντων απαντά «ναι, σχεδιάζω να ξοδέψω λιγότερα», το 29% απαντά «ναι, θα πάω διακοπές για μικρότερο χρονικό διάστημα» και το 28% απαντά «ναι, δεν θα πάω διακοπές».

Επιπλέον, το 2013, το 79% των Ελλήνων δηλώνουν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στη χώρα τους για διακοπές (έναντι 41% των Ευρωπαίων), ενώ το 2% των Ελλήνων δηλώνει ότι σχεδιάζει διακοπές στην Ισπανία και 2% στην Αγγλία. Εκτός Ε.Ε. σχεδιάζει να πάει διακοπές μονάχα το 4% των Ελλήνων (έναντι 15% των Ευρωπαίων).

Τέλος, σημειώνεται πως οι Έλληνες είναι οι «πρωταθλητές» ανάμεσα στους πολίτες της Ε.Ε. στο να επιλέγουν την πατρίδα τους ως παραθεριστικό προορισμό, με το 87% των Ελλήνων, έναντι 58% των Ευρωπαίων, να δηλώνει πως περνά τις διακοπές του εντός των συνόρων.

Ακολουθούν οι Ιταλοί (80%), οι Βούλγαροι (79%), οι Κροάτες (74%) και οι Ισπανοί (73%).

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook