Στην «αποφασιστική συμβολή» του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον οικονομικό και πολιτικό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο  κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «τεράστια» την παρακαταθήκη που άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, απαριθμώντας τους σταθμούς της πολιτικής του διαδρομής, που, όπως είπε, επηρέασαν καθοριστικά την πορεία της χώρας.

«Δικό του το σημαντικό και σπουδαίο επίτευγμα, η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, όραμα ζωής του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του οποίου τη διορατικότητα οφείλουμε να εξάρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη συμβολή του «στην οικονομική ανάπτυξη τη δεκαετία του 1950, κατά την πρώτη πρωθυπουργική του θητεία, στην επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα και τη δημοκρατία μετά την περιπέτεια της επταετούς χούντας», αλλά και στην «εμπέδωση του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και τη νομιμοποίηση του Κομμουνιστικού Κινήματος».

Υπογράμμισε επίσης ότι ο Καραμανλής «έκανε πράξη» τον πολιτικό πολιτισμό και στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι και σήμερα είναι αναγκαία μια δημόσια συζήτηση «για να απελευθερώσουμε το δημόσιο πολιτικό διάλογο από τις πελατειακές σχέσεις και τη στείρα πολιτική αντιπαράθεση που δεν αφορά στην ουσία των προβλημάτων της κοινωνίας και της χώρας».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook