Το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, καλυμμένο με τη σημαία της χώρας, έφτασε στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας και τοποθετήθηκε για λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι όπου θα τελεστεί και η κηδεία του την Παρασκευή.

Το φέρετρο συνοδευόμενο από τους συγγενείς του Τσάβες, τα μέλη της κυβέρνησης και πλήθος απλών πολιτών μεταφέρθηκε το απόγευμα έως τις πύλες της Στρατιωτικής Ακαδημίας, μετά από ένα «ταξίδι» τουλάχιστον επτά ωρών μέσα από τους δρόμους του Καράκας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας είτε ακολουθούσαν το φέρετρο, είτε στέκονταν στα πεζοδρόμια για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρόεδρο της χώρας που πέθανε σε ηλικία 58 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Υπό το χειροκρότημα του πλήθους και συνθήματα, όπως «Ζήτω ο Τσάβες», οι στρατιώτες τοποθέτησαν το φέρετρο το οποίο μετέφεραν στους ώμους έως την είσοδο του παρεκκλησίου.

Το παρεκκλήσι χτίστηκε στη Στρατιωτική Ακαδημία εκεί όπου γεννήθηκε η πολιτική αποστολή του Ούγκο Τσάβες.

Η κηδεία του χαρισματικού ηγέτη θα γίνει την Παρασκευή και θα την παρακολουθήσουν πολλοί αρχηγοί ξένων κρατών. Ωστόσο για την ώρα δεν ληφθεί απόφαση για το πού πρόκειται να ενταφιασθεί ο Τσάβες μετά την κηδεία του. Κάποιοι ήδη υποστηρίζουν ότι πρέπει και αυτός να ταφεί στο ίδιο (ημιτελές ακόμη) μαυσωλείο.

Στο Καράκας έχουν φτάσει ακόμη ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, άλλος ένας στενότατος πολιτικός και προσωπικός του φίλος, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες και της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα.

Στη Βενεζουέλα έχει κηρυχτεί εθνικό πένθος επτά ημερών.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook